Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΤΗΜΑ ΣΕΡΠΙΕΡΗ
Κινδυνεύει με τσιμεντοποίηση

Ενας ακόμη ελεύθερος χώρος, το κτήμα Σερπιέρη, κινδυνεύει να μετατραπεί σε τοπίο τσιμέντου, με καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τους Δήμους Αγ. Αναργύρων, Ν. Λιοσίων και Καματερού που το περιβάλλουν, αλλά και για όλη τη Δυτική Αττική.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής των Αγ. Αναργύρων να προχωρήσουν στην τσιμεντοποίηση του κτήματος, δίνει το δικαίωμα σε ιδιώτη να οικοδομήσει έκταση 44.000 τμ, τη συνολική δηλαδή έκταση του κτήματος, με κτίρια ύψους μέχρι και 21 μ., παρά τους προεκλογικούς χαρακτηρισμούς σαν χώρο πρασίνου.

Τα παραπάνω καταγγέλλει ο συνδυασμός "Δημοτική Αναγέννηση Αγ. Αναργύρων", ο οποίος τονίζει πως η απόφαση αυτή είναι η τελευταία πολλών αντιλαϊκών μέτρων, στα οποία ο δήμος έχει προχωρήσει. Αυτά είναι οι "νέες πρόσθετες φορολογίες σε βάρος των δημοτών με κάθε τρόπο, όπως η δραστική αύξηση των ανταποδοτικών τελών, επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας κ. ά.". Επίσης, προωθείται η ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας - πρασίνου, "με την ένταξη 23 εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση".

Ο συνδυασμός αναρωτιέται "τι άλλαξε από το πολύ πρόσφατο παρελθόν", όταν οι τρεις δήμοι σε κοινή διακήρυξή τους δήλωναν ότι "όπως εξελίσσεται η υπόθεση Σερπιέρη φαίνεται καθαρά ότι στο κέντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το όφελος που θα προκύψει για τον ιδιώτη Σερπιέρη και όχι το σύνολο των κατοίκων".

Εκτός αυτού, το κτίριο που βρίσκεται στο κτήμα, γνωστό ως Πύργος της Βασίλισσας, χαρακτηριζόταν στην ίδια κοινή διακήρυξη ως χώρος που πρέπει να διαφυλαχτεί, γιατί αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη νεφόπληκτη και τσιμεντένια Δυτική Αττική.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ομόφωνη απόφαση των τριών δήμων στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, όπου τονίζεται "να μη χτιστεί ούτε τετραγωνικό μέτρο" και "ολόκληρος ο χώρος του Πύργου να γίνει πνεύμονας αναψυχής για τη Δυτική Αττική". Οι ίδιες αποφάσεις είχαν παρθεί και σε κοινές συνεδριάσεις των τριών Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο συνδυασμός ρωτά, μετά από όλα αυτά, "γιατί απεμπολήθηκαν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις για τη λύση του προβλήματος προς όφελος του λαού της περιοχής; Εδώ καλούνται όλοι να δώσουν απαντήσεις". Η ίδια η "Δημοτική Αναγέννηση", μέσω των δημοτικών συμβούλων της "έδωσε με τις θέσεις και την ψήφο της τη δική της απάντηση", καταψηφίζοντας όλες τις τελευταίες αποφάσεις που αφορούν στο ζήτημα του κτήματος Σερπιέρη, "υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τρόπους και κάνοντας προτάσεις που αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα προέκυψαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ