Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπαμπάς, τακούνια, και η Κυριακή

"Το παιδί της Κυριακής",η ψυχολογική ταινία του Ντάνιελ Μπέργκμαν, σε σενάριο Ινγκμαρ Μπέργκμαν, δεσπόζει στην αποψινή τηλεοπτική βραδιά της ΕΤ-1,στις 22.25. Θα γυρίσουμε στα 1926 και θα δούμε τον Που, ένα εξάχρονο αγοράκι που περνά με την οικογένειά του τις καλοκαιρινές διακοπές σ' ένα χωριό. Μια μέρα, που συνοδεύει τον πατέρα του στην εκκλησία, θα συμβεί κάτι. Κάτι που θα τους συνδέσει ακόμα περισσότερο, αφού Θα ζήσουν μαζί μια περίεργη περιπέτεια. Πρόκειται για έξοχη, τρυφερή, συγκινητική ταινία μνήμης, που εξετάζει τη σχέση πατέρα γιου. Ο Μπέργκμαν αφηγείται τα παιδικά του χρόνια, χρόνια που θα σφραγίσουν τη ζωή του μεγάλου σκηνοθέτη, που έπαψε πια να σκηνοθετεί και παρέδωσε τη σκυτάλη στο γιο του, για πάντα. Οσο κρατάει αυτό το πάντα δηλαδή.

Από την ΕΤ-3 στις 23.15 "Ο μπαμπάς μου ο ήρωας" του Ζεράρ Λοζιέ.

Σίγουρα, πρόκειται για τρυφερή συγκινητική ιστορία, που διαδραματίζεται στα τροπικά νησιά Μιρίσους. Ενας χωρισμένος, αλλά επιτυχημένος αρχιτέκτονας αποφασίζει να κερδίσει την καρδιά της μοναχοκόρης του, πηγαίνοντάς τη σε εξωτικά νησιά. Ομως, η κόρη του είναι ερωτευμένη με έναν νεαρό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να του προκαλέσει το ενδιαφέρον. Ετσι παρουσιάζει τον πατέρα της ως εραστή της. Εκείνος δε λέει τίποτε για να μη της χαλάσει το χατίρι, ο νέος αρχίζει να ενδιαφέρεται και ο θεατής το ίδιο... Με τους Ζεράρ Ντεπαρτιέ και Μαρί Ζιλάν.

Από το STAR στις 21.3Ο "Ψηλά τακούνια" του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Μια εξαιρετική, πρωτότυπη, πανέξυπνη και "πολύχρωμη" ταινία με στόχο τη σάτιρα, το γέλιο και το δάκρυ. Δυο γυναίκες, μάνα και κόρη είναι ερωτευμένες με τον ίδιο άνδρα. Με το σύζυγο της κόρης! Η μάνα, μια διάσημη τραγουδίστρια που αγαπά με το ίδιο πάθος την κόρη της και το γαμπρό της... Η κόρη αγαπά και τον άνδρα της και τη μάνα της και εκείνος είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του και με την πεθερά του! Ενα εξαιρετικό τρίο συζητά, συνωμοτεί, ερωτεύεται, ζηλοτυπεί, πεθαίνει, και ανασταίνεται, τραγουδώντας υπέροχα τραγούδια. Με τους: Βικτόρια Αμπριλ και Μαρίζα Παρέντες.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Η πρώτη σελίδα" του Λουίς Μαλιστόουν.

Πρόκειται για την κλασική συναρπαστική ταινία, βασισμένη σε θεατρικό έργο. Η ιστορία αφηγείται την περιπέτεια ενός δημοσιογράφου που αποφασίζει να εγκαταλείψει το επάγγελμά του και αναλαμβάνει το τελευταίο του ρεπορτάζ!Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 03.15 "Το φιλί του δολοφόνου" του Λάρι Ελικαν.

Μια καταπιεσμένη, από τη μητέρα της, νεαρή γυναίκα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, στο στόχαστρο ενός δολοφόνου. Ενα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ σε ακατάλληλη ώρα. Με τους: Ανετ Ο' Τουλ και Εύα Μαρί Σεντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ