Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ο Αρης προσγείωσε τον ΠΑΟ

Οι πράσινοι γλίτωσαν την ήττα στο ΟΑΚΑ. Πλησίασαν ΟΦΗ - ΑΕΚ. Ξέσπασμα του Ολυμπιακού

O Αρης... προσγείωσε τον Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα πήρε νέο ενδιαφέρον. Αναμφίβολα το στραβοπάτημα των πρασίνων στο ΟΑΚΑ (1-1) ήταν το κυριότερο στοιχείο της 14ης αγωνιστικής. Ετσι οι διώκτες πλησίασαν ακόμη περισσότερο, στους 6 βαθμούς ο ΟΦΗ και στους 8 η ΑΕΚ. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια:

Η αυλαία της αγωνιστικής ξεκίνησε το Σάββατο στη Ριζούπολη όπου η ΑΕΚ επικράτησε δύσκολα του Απόλλωνα με 2-1 που είχε προηγηθεί στο σκορ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Κουμάσης και ο επόπτης Τεντόμας που ακύρωσαν κανονικό γκολ του Χάρη Κοπιτσή. Ακόμη και ο τεχνικός της ελαφράς ταξιαρχίας το παραδέχτηκε: "Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής ακύρωσε αυτό το τέρμα".

Την Κυριακή τώρα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον ψυχωμένο Αρη. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα: "Πάλι καλά που πήραμε και ένα βαθμό. Αναλαμβάνω την ευθύνη για την άσχημη εμφάνιση". Και οι παίκτες θα συμπληρώσουμε εμείς.

Ο ΟΦΗ αν και παρουσίασε τον κακό του εαυτό κατάφερε να νικήσει 1-0 τον Αθηναϊκό με γκολ του Κώστα Φραντζέσκου. Τώρα πλησίασε στους έξι βαθμούς τον πρωτοπόρο ΠΑΟ και κάνει... όνειρα τρελά.

Ο Ολυμπιακός έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Αλέκο Αλεξανδρή πέτυχε τη νίκη της ημέρας με 5-1 επί της Σκόντα Ξάνθη. Ο διεθνής κυνηγός πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τραγική φιγούρα και εδώ ο διαιτητής Τσιμεντερίδης που μόνο αυτός είδε να περνά η γραμμή στην κεφαλιά του Καραγεωργίου. Παράπονα έχουν οι Θρακιώτες από τη φιλοξενία των Πειραιωτών μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη. Γκολ και... ξύλο δηλαδή.

Ο Ηρακλής σταθερά και αθόρυβα πέρασε στην 4η θέση με τη "φτωχή" νίκη επί της Λάρισας. Ο Νίκος Μιρτσέκης λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς και έκανε μια μικρή απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να έρθει το Δεκέμβρη από την ΑΕΚ.

Μεγάλη νίκη για τον Εδεσσαϊκό που "έπνιξε" στους καταρράκτες τον ΠΑΟΚ. Εκτελεστής του δικέφαλου ο Σέρτζιο Τσολάκοβιτς που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του Σταύρου Διαμαντόπουλου.

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε και πάλι στις επιτυχίες. Ο νεαρός Κοντόπουλος χάρισε τη νίκη στους Βοιωτούς που έπεσαν σε ένα εκπληκτικό Αμπαδιωτάκη που έπινε τα... άπιαστα. Ο Πανιώνιος έπεσε μαχητί όπως δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Μέσα σε ένα βαρύ τερέν η Δόξα πέτυχε νίκη - οξυγόνο 2 - 0 επί του Εθνικού που πρέπει να μετατρέπει σε γκολ τα πέναλτι που κερδίζει αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Τέλος, στη Νεάπολη ο Ιωνικός ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 και έφτασε στην επικράτηση με 2-1 με γκολ των Οτιτζι, Ουσταμπασίδη. Η Καβάλα προσπάθησε, όμως το πάθος της ομάδας του Ολεγκ Μπλαχίν ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ