Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες "συνθέσεις" στη Λυρική

Με τη νέα του σύνθεση, μετά τη δημοσίευση του νόμου, που μετατρέπει τις κρατικές σκηνές σε ΝΠΙΔ, λειτουργεί από χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της Λυρικής Σκηνής.Ο υπουργός Πολιτισμού Θάνος Μικρούτσικος ανακοίνωσε χτες τα ονόματα του προέδρου και των μελών του ΔΣ. Πρόεδρο διόρισε το συνθέτη Γιώργο Κουρουπό και αντιπρόεδρο τον καθηγητή Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρόεδρο του πολιτιστικού ιδρύματος Τοττάλη, Ηλία Κούβελα.

Το ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Μουσουργών, για τη θέση του προέδρου είχε προτείνει τους Γιώργο Κουρουπό, Θόδωρο Αντωνίου και Μηνά Αλεξιάδη. Από τους τρεις, ο υπουργός επέλεξε, όπως αναμενόταν, τον πρώτο. Μέλη του ΔΣ διορίστηκαν, ο αρχιμουσικός Σπύρος Αργύρης,η τραγουδίστρια Ζανέτ Πηλού και ο μουσικός Ηλίας Κολοβός.

Με άλλη απόφαση του υπουργού διορίστηκε το ΔΣ της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής. Το νέο ΔΣ αποτελείται από το χαράκτη Γιάννη Παπαδάκη,το συγγραφέα Μέντη Κουμανταρέα,το στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο,το μουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα και το νομικό Φίλιππο Σπυρόπουλο.Καλλιτεχνικός διευθυντής διορίστηκε ο Σταύρος Ξαρχάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ