Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μας εκπροσωπεί Αμερικανίδα!!!

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερον... Το ΥΠΠΟ διαρρηγνύει οποιαδήποτε σχέση είχε μέχρι τώρα με τους συνδικαλιστικούς φορείς των καλλιτεχνών και άλλους πολιτιστικούς φορείς που είχαν κάποιο λόγο στη λήψη αποφάσεων. Χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω γεγονός:

Αμεση απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού, για το διορισμό απ' αυτό (!) μιας άγνωστης Αμερικανίδας, ως κομισάριου της ελληνικής εκπροσώπησης στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας,ζητά με πρόσφατη ανακοίνωση - καταγγελία η "Εταιρεία Ελλήνων Τεχνοκριτικών". Η ΕΕΤ είχε, ήδη, από τις 18 του Νοέμβρη διαμαρτυρηθεί με έγγραφό της προς τον υπουργό Πολιτισμού Θ. Μικρούτσικο για τον τρόπο, με τον οποίο επιλέχθηκαν από την επιτροπή εικαστικών του ΥΠΠΟ, ο καλλιτέχνης (Λ. Σαμαράς) και η επίτροπος, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Μπιενάλε. Απάντηση όμως δεν πήρε μέχρι τώρα. Ετσι, ο πρόεδρος της Ενωσης Αλ. Ξύδης,έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφό του, ώστε να "γίνει σαφής η μεγάλη ζημία που γίνεται στην ελληνική σύγχρονη τέχνη από ασυλλόγιστες και ανεύθυνες ενέργειες κρατικών οργάνων και εξουσιών, που είναι ταγμένες να προστατεύουν και να προωθούν την ελληνική σύγχρονη τέχνη γενικότερα και ιδίως στο εξωτερικό".

"Στην περίπτωση της επιλογής για την Μπιενάλε, η αγνόηση της "Εταιρείας Ελλήνων Τεχνοκριτικών", έφτασε στο σημείο να οριστεί ερήμην της, όχι μόνο ο καλλιτέχνης (που για την καταλληλότητά του να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα υπάρχουν διιστάμενες απόψεις), αλλά και ο επίτροπός της (...). Εχει επιλεγεί μάλιστα, κατά τις πληροφορίες μας, Αμερικανίδα κυρία, άγνωστη στους κύκλους, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς τεχνοκριτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ