Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ιπτάμενος κλέφτης

Αφέλεια, αλλά και ειλικρίνεια, αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν την αμερικανική κοινωνική περιπέτεια του Τέιλορ Χάκφορντ "Ιπτάμενος τζέντλεμαν", που θα προβάλει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.00. Ενας νέος, γιος αλκοολικού και σατράπη υπαξιωματικού, αποφασίζει να αλλάξει κοινωνική τάξη και κατατάσσεται στη Σχολή Ικάρων. Εκεί θα δεχτεί τα μαρτύρια και τα καψόνια ενός μαύρου λοχία που τον εκπαιδεύει για να γίνει και αυτός αργότερα ένας τέλειος εκπαιδευτής!. Ολοι οι χαρακτήρες είναι ανθρώπινοι και αληθινοί και ζητούν μια θέση στον... ήλιο. Εναν ήλιο που καίει. Ενας φίλος του πρωταγωνιστή δε θα αντέξει και θα αυτοκτονήσει, ένας άλλος θα συνεχίσει να ζει μέσα στη συντριβή και στην ντροπή. Θα επιζήσουν και θα φτάσουν κοντά στον"ήλιο" μόνο οι σκληροί, εκείνοι που θα αντέξουν στις κακουχίες, στα καψόνια, στο τσαλάκωμα της ψυχής. Η ταινία τιμήθηκε με Οσκαρ τραγουδιού και β αντρικού ρόλου. Παίζουν οι: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λούις Γκόσετ, Ντέμπρα Γουίνγκερ.

Από την ΕΤ-1 στις 22.40 "Οχι λύτρα για τους τρομοκράτες" του Κάσπερ Ρέντε. Ενας κακοποιός κάνει κατάληψη της βρετανικής Πρεσβείας σε κάποια σκανδιναβική χώρα για να εξασφαλίσει την ασφαλή αναχώρηση και την απελευθέρωση έξι άλλων κακοποιών. Πρόκειται για θρίλερ με δυνατή και γρήγορη δράση, με απρόβλεπτες καταστάσεις και φόντο το λευκό, ήρεμο και παγωμένο τοπίο της Σκανδιναβίας. Εξοχη η φωτογραφία του Σβεν Νίκβιτς (οπερατέρ του Μπέργκμαν). Με τους Σον Κόνερι, Ιαν Μακ Σέιν, Γουίλιαμ Φοξ.

Από την ΕΤ-3 στις 00.15 "Ο κλέφτης των εγκλημάτων" της Ναντίν Τρεντινιάν. Πρόκειται για μια παράξενη ιστορία, ενός ανθρώπου που θέλει να κάνει την Αστυνομία να πιστέψει ότι έκανε ένα έγκλημα που δεν έγινε. Μια γυναίκα αυτοκτόνησε, πνίγηκε σε μια λίμνη και αυτός υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, τίποτε περισσότερο. Γιατί, άραγε, προσπαθεί να πείσει την Αστυνομία ότι είναι δολοφόνος; Μια ενδιαφέρουσα ταινία της συζύγου του Ζαν Λουί Τρεντινιάν, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Εξαιρετική η μουσική υπόκρουση της ταινίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ