Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εκπτώσεις κρύβουν παγίδες

Συμβουλές προς τους καταναλωτές δίνει για την περίοδο των εκπτώσεων η Ενωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα Της Ζωής"

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων συχνό είναι το φαινόμενο της παραπλάνησης των καταναλωτών, τόσο για την ειλικρίνεια της έκπτωσης όσο και για την ποιότητα των προϊόντων.

Αυτό τονίζει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα Της Ζωής" (ΕΚΠΟΙΖΩ), η οποία όμως επισημαίνει ότι τα συμπτώματα αυτά είναι δυνατόν να περιοριστούν ή και να εκλείψουν όταν οι καταναλωτές είναι πληροφορημένοι για τα δικαιώματά τους και όταν ελέγχουν την ειλικρίνεια της έκπτωσης και την ποιότητα του προϊόντος.

Παράλληλα η ΕΚΠΟΙΖΩ συμβουλεύει τους καταναλωτές αυτή την περίοδο:

  • Να καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες τους, προτού επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τις εκπτώσεις και να μη δελεάζονται από τις προσφερόμενες ευκαιρίες, όταν αυτές δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες τους.
  • Να διαβάζουν προσεκτικά την ετικέτα με τις προδιαγραφές του προϊόντος που αγοράζουν (υλικό, σύνθεση, τρόπος χρήσης, μέγεθος), γιατί στην περίοδο των εκπτώσεων συνήθως δε γίνονται αλλαγές.
  • Να προσέχουν τις γνωστές φίρμες που έχουν... πονηρές τιμές, γιατί τα προϊόντα - μαϊμούδες είναι πανταχού παρόντα.
  • Να ζητούν πάντοτε τη νόμιμη απόδειξη από το ταμείο, για να μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν αν διαπιστώσουν ότι είναι ελαττωματικό και να μην ξεχνούν την εγγύηση που δίνεται στα προϊόντα μακράς διάρκειας (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ