Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης

Μόνο τους βιομήχανους και το τραπεζικό κύκλωμα έχει ικανοποιήσει η 16μηνη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ της Θεσσαλονίκης σε ανοιχτή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Οι συνταξιούχοι διαβεβαιώνουν τον πρωθυπουργό ότι δε θα σταματήσουν τους αγώνες τους για πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά της κατώτερης σύνταξης στα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τους σημειώνουν: "Οι προεκλογικές υποσχέσεις σας για την αποκατάσταση των αδικιών από τρεις αντισυνταξιουχικούς νόμους της ΝΔ εξαφανίστηκαν και ένα στυγνό και απάνθρωπο σύστημα εφαρμόζεται εις βάρος μας. 14.355 μας κλέβουν κάθε μήνα κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ από τις συντάξεις μας πείνας.

Η ασυδοσία στις τιμές της αγοράς συνεχίζεται, οι αυξήσεις στα φάρμακα δε χόρτασαν τους... λιμοκτονούντες φαρμακοβιομήχανους με δισ. και εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη, όπως δείχνουν οι ισολογισμοί τους και ετοιμάζεστε να τους δώσετε και νέες αυξήσεις.

Εκείνο που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής μας είναι η "αύξηση" των συντάξεών μας κατά 3+σν3% που μας έδινε και η ΝΔ και η συνέχιση του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με ξεπούλημα του εθνικού πλούτου δεν ανορθώνεται η οικονομία ούτε καλύπτονται κοινωνικές ανάγκες. Υπάρχουν πηγές...

Αρκεί να εφαρμόσετε τη συνταγματική επιταγή της φορολόγησης σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε πολίτη και των υπερκερδών των μεγιστάνων της οικονομίας...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ