Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διδασκαλικά ρουσφέτια

Αν και έχουν περάσει εννιά μήνες από την κατάργηση των εκπαιδευτικών συμβούλων στα γραφεία εκπαίδευσης του εξωτερικού, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση των κενών θέσεων και κάλυψε αυτές τις θέσεις με διορισμένους.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος, παλαιότερα η ΔΟΕ και πρόσφατα η ΕΛΜΕ Βάδης - Βυτεμβέργης Γερμανίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση "για αδιαφανή και απροκάλυπτα κομματικό διορισμό των αναπληρωτών συμβούλων στα γραφεία εκπαίδευσης του εξωτερικού". Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Βυτεμβέργης κατηγορεί τους συναδέλφους της που "δέχτηκαν να παίξουν το ρόλο του δοτού, με το να βάλουν πάνω απ' όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και το κομματικό τους συμφέρον". Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι ο διορισμός έγινε με κομματικά κριτήρια και όχι με συνεκτίμηση αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η αρχαιότητα, γλωσσομάθεια και η διοικητική εμπειρία.

Τέλος, η ΕΛΜΕ Βυτεμβέργης καλεί την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την πλήρωση των θέσεων.

Απ' ό,τι φαίνεται για αρκετό καιρό ακόμη τα γραφεία εκπαίδευσης του εξωτερικού θα λειτουργούν με τους διορισμένους εκπαιδευτικούς συμβούλους. Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ελληνόπαιδων του Εξωτερικού, μας είπαν ότι θα πληρωθούν οι θέσεις όταν θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση των ελληνόπαιδων του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ