Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Θετική ανταπόκριση

Ολο και περισσότερες κομματικές οργανώσεις της χώρας υπερκαλύπτουν τα πλάνα τους, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Η σωτηρία του αγωνιστικού ημερολόγιου προάσπισης των οραμάτων μας - που αποτελεί τον αντίποδα του δικού τους... νυχτολόγιου - είναι κι αυτή μια πράξη ουσιαστικής αντίστασης και πάλης.

Η εξόρμηση στην Πιερία

Για την πορεία της εξόρμησης στην περιοχή, ο Ιορδάνης Πουλικίδης, οικονομικός υπεύθυνος της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, μας είπε:

"Η ΚΟ Πιερίας είχε καλύψει μέχρι την περασμένη Τρίτη το 69% του πλάνου της, που είναι αρκετά υψηλό. Η ανταπόκριση των ΚΟΒ ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή. Οι οργανώσεις της Κατερίνης που έχουν αναλάβει και το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού πλάνου, έχουν καλύψει το 70%. Πρωτοπόρες είναι οι συνοικιακές ΚΟΒ, των Ευαγγελικών με 128%, του Κέντρου με 100%, του Ιματισμού με 90%, Βατάν με 96% και Χειράδικα 67,5%. Από τις οργανώσεις των χωριών, πρωτοπόρες είναι οι εξής ΚΟΒ: Κορινού με 181%, Ελατοχωρίου με 86%, Αιγινίου με 76,5%, Πλαταμώνα με 67,5% και Παντελεήμονα με 63%. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες οργανώσεις που βρίσκονται κάτω από το 50%.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική. Εχουμε πάρει χρήματα από ανθρώπους, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε απευθυνθεί. Η υπόθεση της διάσωσης του ιστορικού αρχείου του Κόμματος ευαισθητοποιεί ανθρώπους πέρα από τον παραδοσιακό, αριστερό, προοδευτικό χώρο. Αυτό είναι ένα δείγμα για τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να καλύψουμε το 100% του πλάνου".

Αναφερόμενος στις δυσκολίες, αλλά και δικαιολογώντας την αισιοδοξία για την υπερκάλυψη του πλάνου, ο Ιορδάνης Πουλικίδης τόνισε:

"Οι δυσκολίες βρίσκονται σε μας, μέσα μας. Διστάζουμε να απλώσουμε τη δουλιά μας, να βγούμε όλοι οι σύντροφοι και να ζητήσουμε οικονομική ενίσχυση απ' όλους. Οσοι σύντροφοι το έκαναν, υπερκάλυψαν τα προσωπικά τους πλάνα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι σ. Τριανταφυλλίδης Νίκος με 230% (από 30.000 σε 130.000) και ο Σ. Σιδηρόπουλος με 150% (από 500.000 σε 750.000, με νέο στόχο να ξεπεράσει το 1.000.000). Οι προσπάθειες που καταβάλλει σήμερα η ΝΕ βρίσκονται σ' αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλύψουμε το πλάνο μας για δύο λόγους: 1) Ενα μέρος των κομματικών μελών δεν έχουν δώσει ακόμα την προσωπική τους συνδρομή και 2) μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει χρήματα από τους φορείς, στους οποίους απευθυνθήκαμε και μας έχουν υποσχεθεί κάποια ποσά. Η ΚΟ Πιερίας σ' όλες τις οικονομικές εξορμήσεις υπερκάλυπτε το πλάνο της. Αυτό θα κάνει και τώρα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ