Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Υπονομεύουν τους αγώνες ΠΑΣΠ και ΔΑΠ

Ματαίωσαν χτες στην Πάτρα κινητοποίηση των σπουδαστών

Ενεργό ρόλο υπονόμευσης των σπουδαστικών κινητοποιήσεων, που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη σε όλη σχεδόν τη χώρα, έχουν αναλάβει οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ.Ετσι στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι η γενική συνέλευση των σπουδαστών του εκεί ΤΕΙ, με προχθεσινή της απόφαση είχε προγραμματίσει για χτες πορεία στη νομαρχία και 3ωρο αποκλεισμό της, τελικά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε, γιατί υπονομεύτηκε ανοιχτά από τις εν λόγω παρατάξεις.

Η επιχείρηση σαμποταρίσματος, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την απόφασή της - ιδιαίτερα μαζικής - γενικής συνέλευσης που αποφάσισε την κατάληψη του ΤΕΙ από την ερχόμενη Δευτέρα και για μία βδομάδα, μάζευαν χτες υπογραφές για να ανατρέψουν την αγωνιστική απόφαση που μία μόλις μέρα πριν είχαν πάρει 700 περίπου σπουδαστές. Οι σπουδαστές όμως είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν την απόφαση που πήραν, γιατί, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης, "ο μόνος δρόμος για μας είναι ο δρόμος του αγώνα".

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέλευση υιοθετήθηκε το πλαίσιο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας και απορρίφτηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επειδή σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο δικαίωμα των σπουδαστών για μόρφωση και αποτελεί μία απευθείας εφαρμογή των ΕΟΚικών κατευθύνσεων που θέλουν τους σπουδαστές μισοειδικευμένους χωρίς βασικά εφόδια. Οι σπουδαστές της Πάτρας ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την υλοποίηση των αιτημάτων τους που βρίσκονται μακριά από τη λογική της τεχνολογικής και παραγωγικής εξάρτησης της χώρας μας και κόντρα στην πολιτική που θέλει τους σπουδαστές μισοειδικευμένους και αμόρφωτους. Η απάντηση, τονίζεται στην απόφαση, στην υποβάθμιση των σπουδών μας και στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι η καθιέρωση της ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης, όπου θα υπάρχει μία σχολή, ένας νόμος, ένα πτυχίο ανά επιστημονικό κλάδο.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ σε σύνοδο που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη συμφώνησαν ουσιαστικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ερχόμενοι έτσι σε αντίθεση με τους αγώνες των σπουδαστών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ