Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέλουν σχολείο στη θέση της φυλακής

Με αίτημα την απομάκρυνση του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανηλίκων, αλλά και την απόδοση της σημαντικής έκτασης που ακόμα καταλαμβάνει το παλιό εγκαταλειμμένο Αναμορφωτήριο πίσω απ' τις φυλακές, στο Δήμο Κορυδαλλού, οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης προχώρησαν χτες σε μια πρώτη θεαματική ενέργεια, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα κλιμακωθεί με σειρά πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν.

Οι μαθητές του Κορυδαλλού, που δεν έχουν αναστείλει τις καταλήψεις σε αρκετά απ' τα σχολεία της πόλης, απέκλεισαν στις 12.30 το μεσημέρι και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Γρηγόρη Λαμπράκη, στο ύψος του Δημαρχείου. "Προχωρήσαμε, σημείωσαν, σε αυτή την κινητοποίηση για να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης που αντιμετωπίζουμε σε αρκετά από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Κορυδαλλού. Αν η τεράστια έκταση του παλιού Αναμορφωτηρίου παραχωρούνταν στο δήμο, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και για σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις, λύνοντας αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα".

Η απόδοση της επίμαχης έκτασης, πρέπει να σημειώσουμε, αποτελεί πάγιο, αλλά ανεκπλήρωτο αίτημα του Δήμου Κορυδαλλού, που στοχεύει στην αξιοποίησή της σε χώρο πολλαπλών χρήσεων που θα δώσει "ανάσες" στην πόλη με τη δημιουργία χώρων πράσινου, πολιτιστικών κέντρων και σχολικών συγκροτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ