Σάββατο 21 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγανάκτηση για τις αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων καλεί κυβέρνηση και συνδικαλιστικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με αφορμή τις αναμενόμενες αυξήσεις στα φάρμακα

Την έντονη αγανάκτησή της για τη νέα αύξηση στις τιμές 6.500 φαρμάκων, που σύμφωνα με πληροφορίες σε μερικές περιπτώσεις θα φτάσει το 80%, εκφράζει με ανακοίνωσή της προς τον υπουργό Εμπορίου, Κ. Σημίτη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων Τραπεζών, ΔΕΗ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΙΚΑ και δημοσίου.

"Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε γενικευμένη επίθεση στα ισχνά εισοδήματα των εκατομμυρίων συνταξιούχων και εργαζομένων και παράλληλα στην πορεία της ολοκληρωτικής κατάρρευσης των ασφαλιστικών μας φορέων και των Ταμείων μας", επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί την τεράστια ευθύνη της για την ασυδοσία διαμόρφωσης των τιμών. Οσον αφορά την επικείμενη αύξηση των φαρμάκων, οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι την τελευταία τετραετία μόνο "οι αδηφάγοι και αδίστακτοι φαρμακοβιομήχανοι", με την κάλυψη της πολιτικής απελευθέρωσης των τιμών, αύξησαν τις τιμές πάνω από 400%, ενώ τώρα επανέρχονται "αντικοινωνικά δριμύτεροι".

Μπροστά σ' αυτή "την ισοπεδωτική επίθεση, αφαίμαξη και συνεχή μεταφορά των ισχνών εισοδημάτων των συνταξιούχων και των εργαζομένων στις τσέπες της ολιγαρχίας και των μονοπωλίων", η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να λάβει αμέσως θέση για την αποτελεσματική προστασία τους από τους κερδοσκόπους. Καλεί επίσης όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων να αντιτάξουν μαζική ενωτική αντίσταση ενάντια σ' αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης, "που εκτός των άλλων δημιουργούν πληθωριστικές τάσεις και είναι ασυμβίβαστες με την προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ