Κυριακή 22 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων

των θυρών

Το μονόπρακτο του Ζαν Πολ Σαρτρ "Κεκλεισμένων των θυρών", θα μεταδώσει το πρώτο κρατικό κανάλι, στην εκπομπή του "Θέατρο". Στο έργο, περιγράφεται ένα συγκινησιακό κυκλικό παιχνίδι, στο οποίο "πρωταγωνιστούν" τρία πρόσωπα. Τρία πρόσωπα, που το ένα αγαπάει το άλλο. Η αγάπη όμως αυτή παραμένει δίχως ανταπόκριση και ανταπόδοση. Η Ινέζ ζητά την αγάπη της Εστέλα, αλλά εκείνη την αποκρούει. Η Εστέλα θέλει να φλερτάρει με τον Γκαρσέν, αλλά εκείνος δε θέλει να φλερτάρει με την Εστέλα, αλλά επιζητά τη φιλία της Ινέζ, ενώ η Ινέζ τον περιφρονεί. Το μονόπρακτο του Σαρτρ είναι μια συμβολική παρουσίαση της κόλασης, που παίρνει τη μορφή ενός γυμνού δωματίου, μέσα στο οποίο ζουν τρεις άνθρωποι, που είναι καταδικασμένοι να δέχεται, για πάντα, ο ένας την παρουσία του άλλου. Η μετάφραση του έργου είναι του Αλέξη Σολομού, η θεατρική σκηνοθεσία του Γιώργου Ρεμούνδου, η τηλεοπτική του Γιώργου Αγαθονικιάδη, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Τάσος Καρακατσάνης. Πρωταγωνιστούν οι Αννα Φόνσου, Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας και Γιώργος Μουστάκας (Πέμπτη ΕΤ-1 22.25).

"Αυλαία"

στον Μίκη

Τον Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει, σε δύο συνεχόμενες εκπομπές, η πολύ καλή εκπομπή "Αυλαία", μια εκπομπή που σέβεται και αναδεικνύει το ελληνικό τραγούδι και την ελληνική μουσική. Ο μεγάλος συνθέτης θα διευθύνει την 16μελή ορχήστρα του, ενώ τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς, Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Λέκκας, καθώς και η παιδική χορωδία του Τυπάλδου. Φυσικά, το μικρόφωνο θα πάρει και ο ίδιος ο συνθέτης, ερμηνεύοντας, μοναδικά πολλές φορές, πολλά από τα τραγούδια του. Η επιμέλεια και η παρουσίαση της εκπομπής είναι του Γιώργου Κυβέλου και η σκηνοθεσία του Θάνου Χρυσοβέργη. Μουσικός σύμβουλος είναι ο Τάσος Φαληρέας (Σάββατο ΕΤ-2 22.15).

Ρωμαίος και

Ιουλιέτα

Μια παράσταση της Οπερας του Παρισιού, με την όπερα του Κάρολου Γκουνό "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", θα μεταδώσει η εκπομπή του πρώτου κρατικού καναλιού"Μεγάλες παραστάσεις". Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 27 Απρίλη του 1867. Στην παράσταση της Οπερας του Παρισιού, που θα μεταδοθεί από τις "Μεγάλες παραστάσεις", τη χορωδία και ορχήστρα διευθύνει ο Αλέν Λομπάρ, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Ζορζ Λαβοντάν. Τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν οι "Μπάρμπαρα Χέντρικς (Ιουλιέτα), Νιλ Σίκοφ (Ρωμαίος), Φραγκίσκος Βουτσινός (πάτερ Λαυρέντιος) και Τζίνο Κουίλικο (Μερκούριος)(Παρασκευή ΕΤ-1 00.25).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ