Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αύξηση τελών, αλλά για ... δεξιώσεις

Για αλαζονική συμπεριφορά εγκαλεί η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ) Κερατσινίου τη νέα διοίκηση του Δήμου, που αποφάσισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αύξηση των δημοτικών τελών κατά 13% μόνο και μόνο για να καλυφθούν με ένα κονδύλι, της τάξης των 100 εκατομμυρίων δραχμών, τα έξοδα "δεξιώσεων, γιορτών και πανηγυριών και όχι για μια πόλη καθαρή". Με αποτέλεσμα, ο δημότης του Κερατσινίου να πληρώνει δήθεν ανταποδοτικά τέλη, που όμως δεν ανταποδίδονται...

Από την πλευρά της, η ΔΑΣ πρότεινε μια λογική αύξηση της τάξης του 6%, που ψήφισαν και οι άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, καταψηφίζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας, η οποία ωστόσο επέμεινε. "Η πρότασή μας, σημείωνε χτες η επικεφαλής της ΔΑΣ, Ελένη Παπαδοπούλου, για αύξηση 6%, ήταν ρεαλιστική, δεδομένου ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο προηγουμένων ετών στα ανταποδοτικά τέλη ύψους 231.000.000 δραχμών, το οποίο όμως δεν υπολογίστηκε από την πλειοψηφία στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών".

Στο μεταξύ, μετά από πρόταση της ΔΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο τις 16 του Γενάρη, συζητήθηκε το θέμα της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν ομόφωνα - με δυο μόνο ψήφους κατά - όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν να μην ξεπουληθεί το Ναυπηγείο, να προχωρήσει η κυβέρνηση στον εκσυγχρονισμό του και να οργανώσει ο δήμος, μαζί με τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου, συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους σ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ