Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζουν επαφές για τη σύμβαση Σπάτων

Κάτω από τη σκιά της νέας επιστολής της Κομισιόν θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα οι επαφές της κυβέρνησης με τους Γερμανούς του ομίλου "Χόκτιφ" για την κατάρτιση της έτσι κι αλλιώς σκανδαλώδους σύμβασης για την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα.

Κατά την πρώτη αυτή φετινή επίσημη επαφή των δύο πλευρών, κυρίως θα συζητηθούν και θα γίνουν σχετικές βολιδοσκοπήσεις για ορισμένα "ακανθώδη" ζητήματα, όπως το ποιος θα έχει το μάνατζμεντ στη λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει σφόδρα την κυβέρνηση, ώστε το μάνατζμεντ, τόσο για το έργο αυτό, όσο και για τα υπόλοιπα λεγόμενα μεγάλα έργα, να το ελέγχουν απόλυτα οι ξένοι ιδιώτες...

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαδικασία ανάθεσης του έργου αυτού - έστω και αν γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία τους - είναι οι κοινοτικές παρεμβάσεις και οι απειλές για παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Προπάντων πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες φοβούνται ότι θα υποχρεωθούν τελικά να υπογράψουν μια σύμβαση ακόμη πιο σκανδαλώδη που θα μοιάζει με αυτήν που πήγαινε να υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ