Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκλαβοπάζαρο από Βουλγαρία

Νέα πηγή φτηνού εργατικού δυναμικού φαίνεται να αποτελεί, μετά την Αλβανία, και η Βουλγαρία, που τροφοδοτεί τον τελευταίο καιρό με καραβάνια λαθρομεταναστών την αγορά εργασίας της Β. Ελλάδας, κύρια για αγροτικές δουλιές και πιο ειδικά για τη συλλογή πορτοκαλιών.

Χτες, στην αγροτική περιοχή Αγίας Παρασκευής Κιλκίς, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία δυο φορτηγά αυτοκίνητα που μετέφεραν Βούλγαρους λαθρομετανάστες. Μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν 44 άτομα, ενώ οι δύο οδηγοί διέφυγαν και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί εισβολή Βουλγάρων από διάφορες διαβάσεις των συνόρων, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ενδείξεις ότι υπάρχει συγκεκριμένο κύκλωμα που δρα και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Οι βουλγαρικές αρχές, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζουν ότι πράγματι υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται και αξιωματικοί της βουλγαρικής Αστυνομίας, που προωθεί, με τη βοήθεια Ελλήνων δουλεμπόρων, οικογένειες τσιγγάνων από τη Βουλγαρία για αγροτικές δουλιές. Να σημειωθεί ότι οι τσιγγάνοι είναι μια από τις κοινωνικές ομάδες της γειτονικής χώρας που αντιμετωπίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ