Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηχοχρώματα του κόσμου
  • Εργα για βιολί και πιάνο Ρώσων συνθετών, θα ερμηνεύσουν αύριο στο Μέγαρο Μουσικής η Νίνα Πατρικίδου και η Λουντμίλα Πασχαλίδου.Οι δύο σολίστ, κάτω από τον τίτλο "Αναμνήσεις από τη Μόσχα", θα μας ταξιδέψουν στη μουσική της Ρωσίας του 19ου και 20ού αιώνα, τότε που αναπτύχθηκε η ερμηνευτική τέχνη του βιολιού.
  • Προσφιλής καλεσμένη πολλών ευρωπαϊκών χωρών και Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων και της "μουσικής συνάντησης Σεν Μόριτς", που διοργανώνει ο Κλαούντιο Αμπάντο, η Γερμανίδα πιανίστα Χάιντρουν Χόλτμαν θα εμφανιστεί σήμερα στο "Γκαίτε" (Ομήρου 14-16), στα πλαίσια του Γερμανικού Φεστιβάλ Πιάνου, ερμηνεύοντας έργα των Μπαχ και Σοπέν. (Εισιτήρια διαθέτει το Γκαίτε, 1.500 δρχ).
  • Ναπολιτάνικα τραγούδια θα ερμηνεύσουν σήμερα, στο "Καφέ - Παράσταση" (Βαλτετσίου 15) ο Ηλίας Τηλιακός και η Μαριαλένα Σπινούλα,συνοδευόμενοι από την πιανίστα Ράνια Τουτουντζάκη.Στον ίδιο χώρο, από αύριο μέχρι το Σάββατο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων,οι Δάφνη Πανουργιά, Καλλιόπη Βέττα, Θέμης Συμβουλόπουλος θα ζωντανέψουν μια "παλιά φωτογραφία.. ". Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση παλιών φωτογραφιών.
  • Μελωδικοί ήχοι τζαζ και κλασικής ροκ μουσικής, θα ακουστούν σήμερα, στο "Μπαράκι του Βασίλη" (Ζωοδόχου Πηγής 98), από τους Δημήτρη Ζαφειρέλη, Γιώργο Τσαγκρίνο και Γιώργο Γαβαλά.
  • Τραγουδίστρια με πολλά φωνητικά προσόντα, η "ιέρεια" της τζαζ, Τζαν Πάρκερ θα εμφανίζεται μέχρι τις 5 του Μάρτη στο "Ντίβα τζαζ κλαμπ" (Αντήνορος 42-44). Μαζί της, το τζαζ συγκρότημα "Page One",που αποτελείται από τους Αντώνη Λαδόπουλο, Γιώτη Σαμαρά, Γ. Κοντραφούρη και Στ. Λαδόπουλο.
  • Τις χορευτικές πιρουέτες του φλαμένγκο,της μουσικής που μας εθίζει στη μαγεία του χορού, θα απολαύσουμε, από σήμερα μέχρι τις 5 του Φλεβάρη, στο "Ραβάναστρον" (Βαρβάκη 10). Το συγκρότημα "Ρομάνι" θα μας μυήσει στο φλαμένγκο, με τις χορευτικές ακροβασίες της Μαριάννας. Καθημερινά στις 10.30 μμ, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ