Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Δύο ερωτήσεις για τις πολλές ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο εξυπηρετεί μαζί με τους όμορους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας πάνω από 300 χιλιάδες ανθρώπους, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Γερ. Αραβανής.

Μία από τις βασικές ελλείψεις του Νοσοκομείου είναι του αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στα ιδιωτικά εργαστήρια και να ακριβοπληρώνουν. "Είναι απαράδεκτο - τονίζουν οι δύο βουλευτές - να διαθέτουν ιδιωτικά εργαστήρια αξονικό τομογράφο και να μη διαθέτει ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο", και ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας εάν πρόκειται να πάρει όλα τα μέτρα ώστε το Νοσοκομείο να προμηθευτεί το γρηγορότερο αξονικό τομογράφο.

Ενα ακόμη πρόβλημα που θίγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι η έλλειψη σε ασθενοφόρα. Οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι για τρία οχήματα, και σήμερα εξυπηρετείται από ένα όχημα το οποίο έχει διανύσει πάνω από 900.000 χιλιόμετρα και τον περισσότερο χρόνο είναι στο συνεργείο για επισκευή. Γίνεται δε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν από το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλων που απέχει από το Νοσοκομείο πάνω από 50 χιλιόμετρα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό εάν προτίθεται να χορηγήσει και πότε τα τρία ασθενοφόρα που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ