Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς ενημέρωση για τα ναρκωτικά

Η έλλειψη της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα των ναρκωτικών και ειδικότερα της κοινωνικής επανένταξης των απεξαρτημένων ατόμων, τονίστηκε χτες κατά τις εργασίες του διημέρου "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εξειδικευμένοι Φορείς στα Πλαίσια της Τριτογενούς Πρόληψης της Τοξικοεξάρτησης: Δράσεις και Προοπτικές". Ολοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει στο θέμα αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ηδη, ο Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο επαφών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, σύμφωνα με την Ε. Τσάφου,ο ΟΚΑΝΑ προχωρά στην εφαρμογή πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης που αφορούν τη σωματική και ψυχική απεξάρτηση και την επαγγελματική αποκατάσταση. Στα προγράμματα αυτά περιλαμβάνεται και η χορήγηση υποκαταστάτων.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ Γ. Μανουσάκη είπε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που έβγαιναν από τη φυλακή είχαν εμπλοκή με ναρκωτικά και ανακοίνωσε δύο προγράμματα που θα εφαρμόσει φέτος ο Οργανισμός για τα απεξαρτημένα άτομα. Το πρώτο αφορά την επιχορήγηση με ένα εκατ. δραχμές των νέων ελεύθερων επαγγελματιών. Δηλαδή, των ατόμων που βγαίνουν από τη φυλακή και θέλουν να ξεκινήσουν μια δική τους δουλιά. Το δεύτερο αφορά επιδότηση των εργοδοτών για να προσλαμβάνουν στις επιχειρήσεις τους πρώην τοξικομανείς.

Η Μ. Φραγγιαδάκη από τη ΓΣΕΕ είπε ότι η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τη Νέα Γενιά επέλεξαν προγράμματα ενημέρωσης που θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι σε τουριστικές περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ