Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Το ΙΚΑ τον αδικεί

"Κραυγαλέα αδικία"! Ετσι χαρακτηρίζει ο αντιστασιακός, επαναπατρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από την Τασκένδη ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΛΑΣ (από το Πολύδροσο - Σουβάλα Παρνασίδας, κάτοικος Αθήνας) τη συμπεριφορά του ΙΚΑ και της πολιτείας σε βάρος του. Και καταγγέλλει με επιστολή του προς τους αρμόδιους ότι: Συνταξιοδοτήθηκε για τα 30 χρόνια εργασίας του στην ΕΣΣΔ με τον ανώτερο εργατικό μισθό. Του αποστέλλονταν όταν επαναπατρίστηκε το 1979 αυτή η σύνταξη επί 7 χρόνια μέσω σοβιετικής πρεσβείας στην Αθήνα. Εδώ εργάστηκε σε βαριές και ανθυγιεινές δουλιές, είχε 2.500 ένσημα, αρρώστησε και πήρε μια σύνταξη αναπηρική (με 67% αναπηρία). Ομως, το ελληνικό κράτος μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας με την τότε ΕΣΣΔ, παρανομώντας, ενώ εισπράττει την πρώτη σύνταξή του, τη συμψηφίζει με τη δεύτερη, την αναπηρική και του δίνει σύνταξη πείνας 85 χιλ. δρχ.!

Γράφει: "Εχω περιέλθει στην έσχατη ένδεια, στο 76ο έτος της ηλικίας μου. Πώς να ζήσω με τις 85 χιλιάδες; Τι να δώσω για ενοίκιο; Είμαι άρρωστος, πρέπει να πληρώσω φάρμακα. Τι μένει για διατροφή κλπ; Με την υπ' αριθ. 10170/1988 απόφαση το 17ο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με δικαίωσε. Και το ΙΚΑ αποδέχτηκε και δεν προσέβαλε με έφεση αυτήν την απόφαση. Και όμως. Το ΙΚΑ με νομικά κωλύματα, δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημά μου για αυτοτελή σύνταξη λόγω γήρατος.

Ερωτώ: Είναι συμπεριφορά αυτή; Είναι σύμφωνη με τους κανόνες χρηστής διοικήσεως, ευνομούμενης πολιτείας και ασφαλιστικών οργανισμών;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ