Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΧΕΛΩΟΥ
«Ποταμός» ο κυβερνητικός εμπαιγμός

Σε κυβερνητικό εμπαιγμό πρώτου μεγέθους σε βάρος όλων των Θεσσαλών αγροτών εξελίσσεται το θέμα του έργου εκτροπής του Αχελώου, που δείχνει για άλλη μια φορά να στοιχειώνει.

Ετσι μετά την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που όπως έχει διαρρεύσει στον Τύπο θα ακυρώνει τις περιβαλλοντικές μελέτες για το έργο και κατ' επέκταση θα σταματάει την κατασκευή του έργου, διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν πλέον για άλλη μια φορά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να αποσείσουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες.

Χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι δεν έχει φτάσει στα χέρια του η απόφαση του ΣτΕ και δεν μπορεί επομένως να την κρίνει, ούτε να αναφέρει ποιες προσαρμογές θα κάνει ώστε να παρακαμφθούν οι ενστάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου και να συνεχιστεί το έργο.

Κατόπιν όλων αυτών ηχούν πολύ περίεργα οι δηλώσεις του ίδιου ότι το έργο θα γίνει οπωσδήποτε «για να μην μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος σε Σαχάρα», τη στιγμή που ήδη ο κίνδυνος αυτός βρίσκεται επί θύραις και κάθε καθυστέρηση των έργων (εκτός από τον Αχελώο και το φράγμα του Σμοκόβου προχωρά με βήματα χελώνας, αλλά και η ανασύσταση της Κάρλας) βυθίζει όλο και σε πιο βαθιά απόγνωση τους αγρότες, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση τις νέες μελέτες του ΥΠΕΧΩΔΕ, που ακυρώνονται, προβλέπεται η μεταφορά στη Θεσσαλία 600.000 κυβικών το χρόνο (από 1.200.000 που πρόβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός), ποσότητα που θα καλύπτει και ενεργειακούς σκοπούς. Να προσθέσουμε επίσης ότι, όπως έχει γραφεί, τόσο ο συνήγορος των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που προσέφυγαν στο ΣτΕ, όσο και ο εισηγητής της απόφασης, είναι σύμβουλοι του πρωθυπουργού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ