Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
Επιδότηση σε φαντάσματα!

Αναβιώνουν επικίνδυνες μέθοδοι, ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Ανεξέλεγκτα επιδοτήθηκε... συνδικαλιστική οργάνωση, της οποίας αμφισβητείται ακόμα και η φυσική υπόσταση, από τα σχετικά κονδύλια της Εργατικής Εστίας,παρότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού, από την εργατική πλευρά ζητήθηκε να ελεγχθούν τα στοιχεία της εν λόγω "οργάνωσης"!Πρόκειται συγκεκριμένα για οργάνωση - φάντασμα, με το όνομα "Πανεργατικό Κέντρο Περιφέρειας Αθηνών και Περιχώρων",που φέρεται - σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην Εργατική Εστία - να έχει...3.769 μέλη και έλαβε(ως 4η δόση), 1.169.556 δραχμές! Η συνέχιση της επιδότησης αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της Εργατικής Εστίας, που έγινε στις 20 Γενάρη.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ένσταση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δ Σ, η πλειοψηφία του οργάνου υποστήριξε πως εφόσον υπάρχει το "πρακτικό" του σωματείου με την υπογραφή δικαστικού λειτουργού, δεν υπάρχει λόγος να γίνει παραπέρα έλεγχος. Ομως εκ μέρους συμβούλου της εργατικής πλευράς ζητήθηκε να προσκομιστεί, το μητρώο μελών του σωματείου, κάτι που προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία, χωρίς το αίτημα να γίνει αποδεκτό.

Είναι φανερό, πως τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δε συμβάλλουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, αλλά και διαιωνίζουν ένα νοσηρό καθεστώς που εξέθρεψε τον εργατοπατερισμό. Το γεγονός ότι τέτοιου είδους πρακτικές αναβιώνουν παραμονές του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ενισχύουν τις ανησυχίες για μαγειρέματα γενικότερου χαρακτήρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ