Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΝΤΟΥΔΙ
"Φάρμακο" στην ανεργία η ιδιωτικοποίηση...

Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ χτες στη μαρτυρική περιοχή

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας) .-

Η πίεση προς την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των "δεδομένων θέσεών της", δηλαδή, την ιδιωτικοποίηση και των μεταλλείων πρώην Σκαλιστήρη, είναι - σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ - η... βοήθεια που μπορεί να δώσει η Συνομοσπονδία στη μαρτυρική περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, που μαστίζεται από την ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Η τέτοια τοποθέτηση του Χρ. Πρωτόπαππα έγινε χτες κατά τη διάρκεια περιοδείας αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ στο Μαντούδι. Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Γ. Σταυρόπουλος και η Φ. Σιάνου,συναντήθηκε με τους κοινοτάρχες και φορείς της περιοχής. Παρότι είναι γνωστή η θέση των φορέων της περιοχής, ότι η βιώσιμη λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενιαίου φορέα λευκολίθου υπό δημόσιο έλεγχο,ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν σαφής στη διαφορετική τοποθέτησή του: "Δεν κουβεντιάζουμε για δημόσιο και λοιπά"... Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση της εφημερίδας μας, είπε: "Είναι δεδομένη η θέση της κυβέρνησης, από κει και πέρα το ζήτημα είναι να πιέσουμε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες". Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, "έχει μικρότερη σημασία το ποιος θα αναλάβει την επαναλειτουργία", ενώ χαρακτηρίστηκε "ρεαλιστική" η θέση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση.

Κατά τα άλλα, αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, ΟΑΕ και κοινοταρχών, και σε δεύτερο στάδιο, αν δεν αποδώσει η σύσκεψη, να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Μετά τη σύσκεψη ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ, δήλωσε στο "Ρ": "Η δική μας θέση είναι ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας πρέπει να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου. Η στόχευση για ιδιωτικοποίηση, πέρα από τις άλλες επικίνδυνες πλευρές, που έχει - όπως οι κίνδυνοι για πλιάτσικο αυτών των επιχειρήσεων, και φαινόμενα τέτοια έχουν παρατηρηθεί πάρα πολλά, οι κίνδυνοι για το μίνιμουμ της εξασφάλισης απασχόλησης κ.λπ. - έχει και μια άλλη πολύ σημαντική διάσταση: Και αυτό είναι ότι σε μια περίοδο που ξεπουλιούνται τα πάντα, οι εργαζόμενοι, οι φωνές αντίστασης που υπάρχουν, ακούνε και το επιχείρημα ότι οι φορείς, τα σωματεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι κεντρικές συνδικαλιστικές οργανώσεις συναινούν στην ιδιωτικοποίηση! Από κει και πέρα πρέπει να ληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες, ώστε η περιοχή να ανακουφιστεί. Και αυτό, βέβαια, θα επιτευχθεί κάτω από την πίεση των αγώνων. Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αρχή σε μια τέτοια κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ