Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προχωρούν απτόητοι...

Δηλώσεις Σημίτη - Ροκόφυλλου

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει κανονικά στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επανέλαβε για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Βιομηχανίας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ακόμη - εμμέσως πλην σαφώς - η πρόθεση της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει τον εφοπλιστή Περατικό με 12 δισ. δραχμές, μετά το "πράσινο φως" που της έδωσε η Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Κ. Σημίτης, όσο και ο Χρ. Ροκόφυλλος,σημείωσαν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο διαγωνισμός της 20ής Μάρτη θα προχωρήσουν κανονικά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το έργο της αποτίμησης του ναυπηγείου το ανέλαβε όμιλος τριών εταιριών και συγκεκριμένα η Alfa Finance, η Deloitte and Touche και η Π. Μίχαλος TDZ. Το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 13 Μάρτη.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης απέναντι στην αξίωση του Περατικού για νέες κρατικές επιχορηγήσεις, τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβαν ότι η Κομισιόν "απλά" έδωσε την έγκρισή της για το συγκεκριμένο αίτημα και ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί Μάη με Ιούνη από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ