Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σε πορεία αγώνα

Τέσσερα χιλιόμετρα πορεία περπάτησαν χτες με τις μαύρες σημαίες της ανεργίας στα χέρια και το σύνθημα "ναυπηγεία κρατικά - όχι ιδιωτικά"

Πορεία τεσσάρων χιλιομέτρων, από το Ναυπηγείο ως το Παλατάκι στο Χαϊδάρι, πραγματοποίησαν χτες οι 3.000 εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά, κρατώντας στα χέρια τους τις μαύρες σημαίες της ανεργίας και φωνάζοντας το σύνθημα "ναυπηγεία κρατικά - όχι ιδιωτικά".

Η χτεσινή πορεία που αποτέλεσε την πιο μαζική αγωνιστική παρουσία των εργαζομένων του Ναυπηγείου, έγινε στα πλαίσια 4ωρης στάσης εργασίας ενάντια στο ξεπούλημα του τελευταίου υπό δημόσιο έλεγχο Ναυπηγείου της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα συναποφασίζει με την ΚΟΜΙΣΙΟΝ τη σκανδαλώδη χρηματοδότηση με 12 δισεκατομμύρια συνολικά, του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου Ελευσίνας, Περατικού!

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ,των Εργατικών Κέντρων Πειραιά και Ελευσίνας,των σωματείων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και ΝΑΥΣΙ,ο βουλευτής του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής,ο δήμαρχος ΧαϊδαρίουΚώστας Σπηλιώπουλος και άλλοι.

Να αντισταθεί η κυβέρνηση στην ΕΕ

"Καλούμε την πολιτεία να αναλάβει το πολιτικό θάρρος να πει στην Ευρωπαϊκή Ενωση: Δεν πουλάω τα ιερά και όσια του τόπου",τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Κοντάκης,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η διοίκηση του σωματείου στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, όπου κατέληξε η πορεία των απεργών. Οσον αφορά στη διυπουργική επιτροπή που συστήθηκε με την παρουσία του πρωθυπουργού, σημείωσε: "Η σύνθεσή της την αποκαλύπτει, ότι αποκλειστικό της θέμα είναι η αποχώρηση των εργαζομένων από το Ναυπηγείο με το λιγότερο δυνατόν κόστος". Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πρωτόπαπας,ο οποίος δήλωσε: "Θέση μας είναι να παραμείνει το Ναυπηγείο στο δημόσιο έλεγχο. Αυτό μόνο μπορούμε να συζητήσουμε με οποιονδήποτε".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γεράσιμος Αραβανής στο τέλος της αγωνιστικής κινητοποίησης δήλωσε: "Οι εργαζόμενοι δείχνουν συσπείρωση και μαχητικότητα,που είναι ακριβώς τα πρώτα στοιχεία τα οποία θα στηρίξουν τις επόμενες κινητοποιήσεις για να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίηση του Ναυπηγείου. Οι τελευταίες αποκαλύψεις σε σχέση με τον Περατικό και την επιδότησή του, αποκαλύπτουν το τεράστιο σκάνδαλο διαρκείας, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Πρέπει να αναπτυχθεί ένα πανίσχυρο μέτωπο από ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αποτραπεί η πώληση, για να ηττηθεί αυτή η πολιτική του ξεπουλήματος, της λιτότητας και του αυταρχισμού που συσσώρευσε τόσα δεινά στον τόπο.Το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά πρέπει να μείνει κατά 100% στο δημόσιο στα πλαίσια ενός ενιαίου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικού και αμυντικού. Να επανέλθει στο δημόσιο και Ναυπηγείο Ελευσίνας και να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα. Μπαίνει θέμα για μία κλαδική πολιτική και εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ