Κυριακή 12 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήριο για τα ναυπηγεία

Εντατικά προετοιμάζεται το παμπειραϊκό συλλαλητήριο, που θα γίνει την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή, από εργαζόμενους, δήμους, μαζικούς φορείς

Η φωνή των εργαζομένων, ενάντια στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και τη διάλυση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν από κοινού οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΓΣΕΕ, η Ομοσπονδία Μεταλλεργατών, οι δήμοι της περιοχής και άλλοι φορείς, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κοραή.

Η παραμονή των ναυπηγείων στο δημόσιο, η εξυγίανση και η ανάπτυξή τους, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, είναι τα κυρίαρχα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των άλλων φορέων, που ενώνουν τη φωνή τους, στα πλαίσια της απόφασής τους να συντονίσουν την αντίδραση στο σκανδαλώδες ξεπούλημα των ναυπηγείων.

Καθώς πλησιάζει η μέρα του συλλαλητηρίου, κορυφώνονται οι προσπάθειες των διοργανωτών για την επιτυχία του. Τα εργοστάσια του Πειραιά και των γύρω περιοχών "οργώνονται" από αντιπροσωπείες εργαζομένων, οι κάτοικοι ενημερώνονται από τους δήμους και τους μαζικούς φορείς.

Αύριο, αντιπροσωπείες εργαζομένων θα επισκεφτούν τα εργοστάσια ΚΑΖΗΣ, "Φυρογένης" και άλλα, ενώ την Τρίτη το πρωί οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα συγκεντρωθούν στο σωματείο για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και δήμοι έχουν εκφράσει τις τελευταίες μέρες τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων και την απαίτησή τους να παραμείνουν τα ναυπηγεία στον έλεγχο του δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ