Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη, ενάντια στο ξεπούλημα του Σκαραμαγκά

Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία. Ανοίγει και τυπικά το δρόμο για το ξεπούλημα της "Πειραϊκής - Πατραϊκής"

Η αντίσταση και η πάλη των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και η αλληλεγγύη του πληθυσμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σημαντικό και παρήγορο γεγονός. Αυτό υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

"Θεωρώ παρήγορο και σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά παλεύουν και αντιστέκονται. Χαιρετίζουμε την αλληλεγγύη που έχουν δεχθεί και από άλλες κατηγορίες του πληθυσμού και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ελπίζουμε ότι όλοι όσοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα αυτό θα τη συνεχίσουν και όταν η κυβέρνηση προχωρήσει στο ξεπούλημα γιατί θεωρούμε ότιδεν μπορεί περιστασιακά να στέκεται κανείς στο πλευρό των εργαζόμενων στο Σκαραμαγκά. Αν υπάρξουν ορισμένοι οι οποίοι καπηλεύονται αυτούς τους αγώνες, εκφράζουν περιστασιακά συμπαράσταση για να τους εγκαταλείψουν στην πορεία, αυτοί οι ορισμένοι πρέπει να τιμωρηθούν στην πορεία και να καταγγελθούν".

Σενάρια εκ του πονηρού...

Να σπάσει το μέτωπο αντίστασης των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση, επιχειρεί η κυβέρνηση, διοχετεύοντας σενάρια για δήθεν απορρόφηση των εργαζόμενων - που θα απολυθούν - από το δημόσιο. Ειδικότερα, το θέμα των εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χτες η διυπουργική επιτροπή η οποία είχε συσταθεί πρόσφατα και αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Βιομηχανίας, Εργασίας και ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα σενάρια που εξετάστηκαν χτες από την ομάδα των 5 παραπάνω υπουργών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τα εξής: απορρόφηση των εργαζόμενων στο δημόσιο, επιδότηση από κοινοτικά κονδύλια των απολυμένων για να αναπτύξουν δικές τους επαγγελματικές δραστηριότητες, καθώς και να εκπαιδευτούν σε ναυπηγοεπισκευαστικά ζητήματα.

  • Την ίδια ώρα ανοίγει ο δρόμος για την κατακύρωση του εργοστασίου Πάτρας και της Χαλκίδας της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στους Στρατοκατσαμπαίους. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική δικαστική έρευνα που διεξήχθη, δε διαπίστωσε καμία παρατυπία στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν ο ΟΑΕ και το υπουργείο Βιομηχανίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη για το συντονισμό των εργατών του κλάδου (2013-06-19 00:00:00.0)
Στον αγώνα για την υπεράσπιση της δουλειάς και της ζωής τους (2013-03-08 00:00:00.0)
Νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα (2012-07-14 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για το Σκαραμαγκά (1997-12-09 00:00:00.0)
Ωμός κυβερνητικός εκβιασμός (1995-02-21 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη (1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ