Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό των ΕΒΕ, ενάντια στις πολιτικές αφανισμού τους

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τη συμπαράσταση του Κόμματος στους αγώνες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε την αναγκαιότητα του συντονισμού των αγώνων των εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων με τους αγώνες των επαγγελματοβιοτεχνών ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική μονόπλευρης λιτότητας της κυβέρνησης σε βάρος τους. "Δηλώνουμε αποφασισμένοι", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, "να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των ΜΜΕ, στην προσπάθεια που κάνουν να αντισταθούν σε μια επιχείρηση στραγγαλισμού χιλιάδων μικρομεσαίων στην Ελλάδα στην υπηρεσία της διεύρυνσης της αγοράς για τα πολυεθνικά πολυκαταστήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαλύψουμε την προσπάθεια που γίνεται να επιβληθεί μια φορομπηχτική πολιτική στο χώρο με τον καινούριο νόμο, ο οποίος αφού πια κυριολεκτικά ξεζούμισε τους συνταξιούχους και τους εργατοϋπαλλήλους τώρα πάει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των μικρομεσαίων, οι οποίοι σήμερα υποφέρουν και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και από το γεγονός ότι οι εργατοϋπάλληλοι έχουν μειωμένη αγοραστική ικανότητα". Η Αλ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ θα προχωρήσει στην πλατύτερη ενημέρωση των εργαζομένων, ότι ποτέ τα συμφέροντά τους δεν ήταν τόσο κοντά με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Από τη μεριά τους οι επαγγελματοβιοτέχνες παρέθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τα προβλήματα των ΜΜΕ, που εστιάζονται από τη μια στο φορολογικό νόμο που εξαντλεί τη φοροεισπρακτική πολιτική στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και από την άλλη στην ανεξέλεγκτη διείσδυση των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων στη χώρα σε βάρος των Ελλήνων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, με αποτέλεσμα την ολοένα αυξανόμενη συρρίκνωση του τζίρου στα χέρια των ολιγοπωλίων. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Κορφιάτης δήλωσε εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ότι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν δυναμικά σε μια πορεία κινητοποιήσεων όχι μόνο αντίστασης στις πολιτικές των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που έχουν οδηγήσει σε ασφυκτικό αδιέξοδο τις ΜΜΕ, αλλά και ανατροπής των πολιτικών αυτών, που έχουν προδιαγράψει την πορεία των ΜΜΕ και την εξέλιξή τους και οι οποίες στην ουσία υλοποιούν τις επιταγές και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που εκφράζονται μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ενώ θα αγωνιστούν για την ανατροπή του φορολογικού νόμου στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού του και της φορολογικής δικαιοσύνης.

Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη Παρασκευή η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το πλαίσιο των διεκδικήσεων και των θέσεων των ΜΜΕ, καθώς και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ