Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρατείνεται η προθεσμία για ελεύθερους επαγγελματίες

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνονται όλες σχεδόν οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρίες και έπρεπε να κατατεθούν μέχρι 2 Μάρτη

Παρατείνεται - για όλους σχεδόν, πλην μισθωτών - η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Οπως αναφέρεται σε χτεσινή απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου, η παράταση κρίθηκε αναγκαία: Πρώτον,λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν "για την ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων" λόγω της πρώτης εφαρμογής του μέτρου των "αντικειμενικών κριτηρίων". Δεύτερο,με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή μεταβάλλονται οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και εταιριών. Οι νέες προθεσμίες είναι οι εξής:

  • Για τις εταιρίες που υπόκεινται στα αντικειμενικά κριτήρια και τηρούν βιβλία πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας, οι προθεσμίες καθορίζονται με βάση το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου με το οποίο αρχίζει η επωνυμία τους. Συγκεκριμένα, μέχρι 2 Μάρτη για εταιρίες η επωνυμία των οποίων αρχίζει από το γράμμα Α. Μέχρι 3 Μάρτη για όσες αρχίζει από Β. Μέχρι 7 Μάρτη για όσες αρχίζει από Δ και Ε. Μέχρι 8 Μάρτη για όσες αρχίζει από τα γράμματα Ζ έως και Ι. Οι εταιρίες η επωνυμία των οποίων αρχίζει από τα γράμματα Κ θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι 9 Μάρτη.Μέχρι 10 Μάρτη για όσες αρχίζει από τα γράμματα Λ ή Μ. Οι εταιρίες η επωνυμία των οποίων αρχίζει από Ν έως Π θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση μέχρι 13 Μάρτη,ενώ για όσες αρχίζει με τα γράμματα Ρ ή Σ μέχρι 14 Μάρτη.Τέλος μέχρι 15 Μάρτη όλες οι εταιρίες η επωνυμία των οποίων αρχίζει από τα γράμματα Τ έως Ω.
  • Μέχρι τις 15 Απρίλη θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα αν υπάγονται ή όχι στα αντικειμενικά κριτήρια, εταιρίες που αντιπροσωπεύουν ή πρακτορεύουν ασφαλιστικές εταιρίες ή αντιπροσωπεύουν ή ασκούν πρακτόρευση τραπεζών ή αν συμμετέχουν σε εταιρία ή κοινοπραξία που τηρεί βιβλία τρίτης κατηγορίας. Μεταξύ των εισοδημάτων των υπόχρεων περιλαμβάνονται και τα γεωργικά εισοδήματα.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις που υπάγονται στα αντικειμενικά κριτήρια θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι 15 Απρίλη ανάλογα με το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους.
  • Επίσης, μέχρι 17 Απρίλη για εκείνες τις κατηγορίες φορολογουμένων όταν μεταξύ των εισοδημάτων τους περιλαμβάνεται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή εισόδημα από συμμετοχή σε εταιρία, κοινοπραξία που δεν τηρεί βιβλία ή τηρεί βιβλία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
  • Οι υπόχρεοι που θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση επειδή έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους και δεν υποχρεούνται από άλλη διάταξη να υποβάλουν δήλωση σε διαφορετική ημερομηνία, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση μέχρι 22 Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ