Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Αδιέξοδο λόγω κυβερνητικής αδράνειας

Στις "ειδικές σχέσεις" των Κιοσέογλου - Τακόπουλου με τον πρωθυπουργό αποδίδει το αδιέξοδο στα "Τσιμέντα Χαλκίδας" η Ομοσπονδία Εργαζομένων, Τεχνιτών και Υπαλλήλων στα Τσιμέντα

Στις ειδικές σχέσεις που φέρονται να έχουν οι Κιοσέογλου - Τακόπουλος - οι οποίοι ελέγχουν τη διοίκηση των "Τσιμέντων Χαλκίδας" - με τον πρωθυπουργό αποδίδεται η κυβερνητική αδράνεια, η οποία "εκδηλώνεται" μέσω των πιστωτών της εταιρίας (ΔΕΗ, ΕΤΒΑ, Εθνική και Εμπορική Τράπεζα), που έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και το περιεχόμενο ανοιχτής επιστολής που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου η Ομοσπονδία Εργατών - Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων.Η Ομοσπονδία απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί με "έκδηλη ανησυχία" δημοσιεύματα, ερωτήσεις στη Βουλή, κλπ. που αφορούν την τύχη και την πορεία των "Τσιμέντων Χαλκίδας" "πολλά από τα οποία εγγίζουν το περιβάλλον σας".Τονίζει δε ότι "αφ' ενός η αδράνεια των δημοσίων αρχών αφ' ετέρου οι δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων (... ) δίνουν σαφή βοήθεια στη διοίκηση της εταιρίας να συνεχίζει την πολιτική της, εντείνουν τις φήμες και επιβεβαιώνουν όσους ισχυρίζονται ότι η διοίκηση της εταιρίας απολαμβάνει "ειδικής συμπεριφοράς" από την κυβέρνηση".

Οι εργαζόμενοι στις τσιμεντοβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο που δρουν τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" έχουν εξελιχθεί σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην αγορά τσιμέντου στην Ελλάδα και σε συνδυασμό (ίσως και σε συνάρτηση) με τη γνωστή επίθεση του καρτέλ των μεγάλων ευρωπαϊκών τσιμεντοβιομηχανιών κατά της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας. Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι όπως έχει καταγγελθεί και δεν έχει διαψευστεί, τα "Τσιμέντα Χαλκίδας" λειτουργούν χωρίς να πληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις στο δημόσιο (ΦΜΥ), χωρίς να αποδίδουν τις εισφορές και κρατήσεις των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Απολαμβάνουν πρωτοφανών διευκολύνσεων από τη ΔΕΗ στην πληρωμή του ρεύματος, πληρώνουν τους εργαζόμενους καθυστερημένα με δόσεις και ελλείψεις. Ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, αυτά δίνουν τη δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρίας να δρα αποσταθεροποιητικά στην αγορά, μειώνοντας τις τιμές του τσιμέντου με ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και διευκολύνσεις,που δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την απασχόληση στις λοιπές τσιμεντοβιομηχανίες. Παράλληλα σωρεύονται οι ζημιές και αυξάνονται οι υποχρεώσεις προς τους δημόσιους φορείς με την ανοχή τους που δε θα πληρωθούν ποτέ!

Η Ομοσπονδία προτείνει τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και την εξασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων, με την άμεση απομάκρυνση της παρούσας διοίκησης και την ανάληψή της από τους πιστωτές είτε με τη διαδικασία του ν. 3562/56 (με τον άμεσο ορισμό προσωρινού διαχειριστή) είτε με κάθε άλλο νόμιμο τρόπο (συναινετικό ή μη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ