Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ
Ζητείται παράταση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Παράταση στις προθεσμίες και βελτίωση των όρων για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων δανείων, ζητά με υπόμνημά του από το υπουργείο Βιομηχανίας ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Δερματίνων Ειδών

Παράταση στις προθεσμίες πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους και μείωση των υπέρογκων τόκων, για τα δάνεια που είχαν πάρει μέσω στου ΕΟΜΜΕΧ, ζητούν οι βιοτέχνες δερμάτινων ειδών. Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, που απειλεί τις βιοτεχνίες δερμάτινων ειδών ότι αν δεν προκαταβάλουν το 10% των ληξιπρόθεσμων χρεών τους μέχρι 28 Φλεβάρη και δε ρυθμίσουν το υπόλοιπο του δανείου σε δόσεις θα αναθέσει την είσπραξη των χρεών αυτών στις εφορίες, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Δερμάτινων Ειδών και Ειδών Ταξιδιού Αττικής, ζητά - με υπόμνημά του - από τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας, περίοδο χάριτος.

Στο υπόμνημα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα μέλη του Συνδέσμου, είναι 300 περίπου μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ανήκουν σε αστικούς συνεταιρισμούς. Οι βιοτεχνίες αυτές έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης των τελευταίων ετών και τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων από τρίτες χώρες, με συνέπεια την οικονομική τους ασφυξία. "Η αδυναμία σωστής αποπληρωμής του δανείου που σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 113.477.204 δραχμών - αναφέρεται στο υπόμνημα - δεν είναι θέμα άρνησης πληρωμής από μέρους μας, αλλά θέμα συγκυριών που οδήγησαν σ' αυτή την οικονομική αδυναμία".

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν οι αστικοί προμηθευτικοί συνεταιρισμοί στους οποίους ανήκουν οι 300 βιοτεχνίες και τον αντίκτυπο που θα έχει κάτι τέτοιο στο βιοτεχνικό κόσμο σε πανελλήνια κλίμακα και ζητά από την κυβέρνηση:

  • Να παραταθεί για ένα τετράμηνο η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του 10% των ληξιπρόθεσμων χρεών (δηλαδή μέχρι 28 Ιούνη 1995).
  • Να μειωθούν οι υπέρογκοι τόκοι υπερημερίας που έχουν καταλογιστεί για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια.
  • Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων σε 5 - 6 χρόνια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ