Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΣΑΣΕ
Παζαρεύουν τη νοθεία!

Η σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ" αναγνωρίζουν τη νοθεία, αλλά επιμένουν να γίνει το συνέδριο με... περικοπή κάποιων από τους νόθους αντιπροσώπους

Επιμένουν να πάνε σε νόθο συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ το Σαββατοκύριακο οι σύμβουλοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ" παρ' όλο που αναγνωρίζουν τη νοθεία με τους διορισμένους αντιπροσώπους από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, χτες στη σύσκεψη του προεδρείου, οι σύμβουλοι ΠΑΣΟΚ και "ΣΥΝ", ενώ επέμεναν να γίνει το νόθο συνέδριο, προκειμένου να αμβλύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις από τη νοθεία "παζάρευαν" τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από ορισμένες Ομοσπονδίες όπου η νοθεία είναι εξόφθαλμη με το διορισμό πολλαπλάσιου αριθμού αντιπροσώπων από την πραγματική δύναμή τους.

Η "Λαϊκή Αργοτική Ενότητα" (ΛΑΕ),μέσω του γενικού γραμματέα της ΓΕΣΑΣΕΓιώργου Γκικόπουλου,προειδοποίησε πως δε θα ανεχθεί τη διεξαγωγή του συνεδρίου κάτω από αυτές τις συνθήκες και πρότεινε την αναβολή, ώστε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Ωστόσο, πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, εξέδωσε χτες ανακοίνωση που προεξοφλεί τη διεξαγωγή του συνεδρίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Β. Ζαρκινός, εκλέχτηκε αντιπρόσωπος στο συνέδριο με πλαστές διαδικασίες στην ΟΑΣ Καρδίτσας. Χτες στο πρωτοδικείο της Καρδίτσας, μάλιστα, εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι εκεί αντιπρόσωποι της ΛΑΕ, ζητώντας να ακυρωθούν οι νόθες εκλογές. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.

Σήμερα, πάντως, συνεδριάζει το ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ και θα συζητήσει, σχετικά μ το συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ θα καταβάλουν μια ακόμα προσπάθεια ώστε να αναβληθεί για λίγους μήνες το συνέδριο και αφού πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκλογές στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες να γίνει γνήσιο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ