Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Χαριστική βολή η απαλλαγή των εργοδοτών

Επιστολή στον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδη,στην οποία του ζητούν να δηλώσει την άρνησή του στο θέμα της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση, που πρόκειται να συζητηθεί σε σύνοδο των υπουργών ομολόγων του στις Βρυξέλλες, έστειλαν χτες οι συνταξιούχοι.

Την επιστολή υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τραπεζών, ΔΕΗ, ΤΑΠ - ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ, ΙΚΑ και Δημοσίου. Επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη χώρα μας η κοινωνική ασφάλιση, λόγω της αντιασφαλιστικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, "αν και υπάρχουν προτάσεις από τη ΓΣΕΕ και τα συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων και συνταξιούχων" για τη σωτηρία της.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της τραγικής κατάστασης που διέρχονται τα ασφαλιστικά Ταμεία - τονίζουν οι συνταξιούχοι - είναι η περικοπή των παροχών, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση των τριών ασφαλιστικών νόμων από τη ΝΔ και την εφαρμογή τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Αλλά και με τις επιχορηγήσεις που προβλέπει ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός για την κοινωνική ασφάλιση (στο ΙΚΑ μόνο 3,6%) - σημειώνουν - γίνονται αντιληπτά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Ακόμα και η δήλωση του υπουργού Εργασίας για απαλλαγή της εργοδοτών από την καταβολή της εισφοράς, όταν προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους νέους 20 - 25 ετών, δείχνει πως τα προβλήματα αυτά επιτείνονται και πού, φανερά πλέον, οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση".

Στην περίπτωση που η σύνοδος των υπουργών αποφασίσει τη μείωση της συμμετοχής της εργοδοσίας στην κοινωνική ασφάλιση, οι συνταξιούχοι κρίνουν ότι "θα δοθεί η χαριστική βολή". Για το λόγο αυτό ζητούν από τον Ελληνα υφυπουργό να κάνει αρνητική εισήγηση. "Σε αντίθετη περίπτωση - καταλήγει η επιστολή - σας καθιστούμε υπεύθυνο και υπόλογο στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ενωμένοι τον ταξικό αγώνα κατά των αδικιών, για την προάσπιση των εργατικών και συνταξιουχικών δικαίων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ