Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
10Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Χάλασαν τη γιορτή

Διοργανωτικά παρατράγουδα. Διαμαρτύρεται η Κόφφα για "κλοπή" ρεκόρ. Σήμερα το σόου του μήκους με Πατουλίδου - Κόφφα

Οι αθλητές ήθελαν. Οι οργανωτές μπορούσαν; Το κλασικό αυτό ερώτημα με αλλαγμένα τα υποκείμενα τέθηκε απ' αυτά που συνέβησαν στην πρώτη μέρα του 10ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από τη μια μεριά καλές επιδόσεις και από την άλλη οργανωτικά προβλήματα, που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές. Για του λόγου το αληθές αρκεί να αναφερθεί η δήλωση της Κ. Κόφφα, νικήτριας στα 60μ, ότι τής έκλεψαν το ρεκόρ και ότι τής έφαγαν χρόνο στην εκκίνηση. Και να 'ταν μόνο αυτό. Στα 3.000μ νεανίδων ο αγώνας επαναλαμβάνεται γιατί η πρώτη νικήτρια έτρεξε 200μ λιγότερα και η δεύτερη έτρεξε 200μ παραπάνω. Παρ' όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, οι επιδόσεις έφεραν χαμόγελα. Η Κόφφα έτρεξε τα 60μ σε 732 ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ που συγκατέχει με την Πατουλίδου είναι 729. Μετά τον αγώνα αναρωτιόταν: "Είναι δυνατό να μας κάνουν πόλεμο στην Ελλάδα οι Ελληνες". Διαφορετικό ήταν το παράπονο του Αλ. Γενοβέλη, νικητή στα 60μ. με 6.66: "Εδωσα μια απάντηση σ' αυτούς που με υποβίβασαν κατηγορία στο σχεδιασμό. Αν μάλιστα, ήταν εδώ και ο Τερζιάν θα 'κανα καλύτερο χρόνο". Στόχος τόσο της Κόφφα όσο και του Γενοβέλη είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 60μ Α Γενοβέλης (ΠΓΣ) 6.66, Ζησιμίδης(Ολυμπιακού) 6.67, Αλεξόπουλος (ΠΓΣ) 6.69 60 μ Ε Βογιατζάκης (Κερατσινίου) 6.87 60μ Γ Κόφφα (Πανιώνιος) 7.32, Τσώνη (ΠΓΣ) 7.39, Θάνου (ΕΘνικός) 7.54, 60 μ Ν. Καλογεροπούλου (ΠΓΣ) 7.76, 3000μ Γ Πρωτόπαππα (ΠΓΣ) 9.35.19, Κασσίμη (Παράδεισου) 10.25.37, Πετρόπουλου (Ολυμπιάδα Κομοτ. ) 11.29.42

Σήμερα η αναμέτρηση Πατουλίδου - Ξανθού

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα δεύτερη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου η μονομαχία ανάμεσα στη Βούλα Πατουλίδου και τη Νίκη Ξανθού. Είναι η πρώτη φορά φέτος που συναντώνται τα δύο κορίτσια του μήκους, που το τελευταίο διάστημα ανταλλάσσουν μεταξύ τους το ρεκόρ. Την αρχή έκανε η ΒΟύλα Πατουλίδου στη Θεσ/νίκη με άλμα στα 6.46. Στη συνέχεια η Ξανθού πήγε το ρεκόρ στα 6.55 για να το χάσει την περασμένη Κυριακή από την Πατουλίδου στο πόντο. Ετσι το πανελλήνιο ανήκει προς το παρόν στη χρυσή Ολυμπιονίκη με 6.56 αλλά η νεαρή Ροδίτισσα φιλοδοξεί να της το πάρει.

Στη σημερινή δεύτερη μέρα των αγώνων εκτός από τη μονομαχία Πατουλίδου - Ξανθού οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κόντρα Μπακογιάννη - Γκαβέρα στο ύψος, την αναμέτρηση στα 200μ των ανδρών με τον Παναγιωτόπουλο, τον Παπαδόπουλο και τον Γενοβέλη, την προσπάθεια της Κ. Κόφφα να καταρρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τελικούς στα 60εμπ. ανδρών, στα 800μ. ανδρών και γυναικών, στο τριπλούν των ανδρών, στα 3000μ. των ανδρών, στη σφαίρα των γυναικών, στα 4χ400μ ανδρών και γυναικών. Οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ και θα καλυφθούν σε απευθείας σύνδεση από την ΕΤ - 1 από τις 3.15μμ ως τις 6μμ

Αυλαία με άλματα

Μέρα των αλμάτων η αυριανή τρίτη και τελευταία μέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Οι φακοί στρέφονται αύριο στο μήκος των ανδρών με τη συμμετοχή του Κουκοδήμου και του Βασδέκη, στο ύψος των ανδρών με τον Παπακώστα (αν προλάβει να έρθει από τη Γερμανία) και τον Κοκκότη και στο επί κοντώ όπου ο Τσαταλός θα προσπαθήσει να πάρει το ρεκόρ (5.61) από τον Παλλάκη. Αύριο διεξάγονται ακόμα οι τελικοί στο τριπλούν γυναικών, στα 1.500 ανδρών και γυναικών, στα 400 ανδρών και γυναικών, στα 60εμπ. γυναικών και στη σφαίρα ανδρών. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 3μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ