Κυριακή 12 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Σε "θέση μάχης" για το φορολογικό

Σε ακινητοποίηση των 80.000 ΔΧ φορτηγών όλων των κατηγοριών προσανατολίζονται οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, αν δεν επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς φορολόγησής τους.

Η οριστική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές στην εμμονή της κυβέρνησης στο νέο σύστημα φορολόγησης, αναμένεται να παρθεί την ερχόμενη Πέμπτη, σε έκτακτη συνεδρίαση όλων των οργανώσεων του κλάδου.

Ηδη, οι συνεργαζόμενες ομοσπονδίες ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ έχουν αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία διαμαρτύρονται για "τον απαράδεκτο και καταστρεπτικό για τον κλάδο" τρόπο φορολόγησης, με βάση το βιβλίο εσόδων - εξόδων. Στην επιστολή, επισημαίνεται, επίσης, πως δεν είναι τυχαίο ότι επί 30 και πλέον χρόνια οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ φορολογούνται με πίνακες, βάσει του ωφέλιμου φορτίου του αυτοκινήτου τους (τονάζ). Κάτι, εξάλλου, που προβλέπεται και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οσον αφορά την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ζητούν να ισχύουν μόνο για την απόδοση του ΦΠΑ, όπως ήταν μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ