Κυριακή 19 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στην κόψη του ξυραφιού

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται σήμερα στις 6.45μμ στο Φάληρο

Σύγκρουση αυτοκρατοριών στο Φάληρο. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού και τούμπαλιν. Για τους δύο βαθμούς της νίκης και πάνω απ' όλα για το γόητρο. Την ήττα θα χρεωθούν οι διαιτητές της συνάντησης. Τα σύννεφα, που σκεπάζουν τις σχέσεις των κορυφών των πυραμίδων και το αίσθημα αδικίας, που έχει φωλιάσει στα μυαλά των οπαδών, έχουν δημιουργήσει συνθήκες κάθε άλλο παρά σύμφωνες με τα αθλητικά ιδεώδη. Η άποψη που εξέφρασε πρότινος ο Γ. Ιωαννίδης, ότι η ΦΙΜΠΑ προτιμάει ο... εμφύλιος Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους και όχι στη Σαραγόσα, αποδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε το μπάσκετ ο χωρίς αρχές επαγγελματισμός και η αποβολή της λέξης ήττα από το λεξιλόγιο των παραγόντων.

Το ντέρμπι των αιωνίων θα μπορούσε να είναι γιορτή του μπάσκετ. Το "Ολ σταρ γκέιμ" του πρωταθλήματος. Ενέχει εξάλλου θέση τελικού για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Τα μηνύματα που έρχονται όμως από πολλές γωνιές της Γηραιάς ηπείρου, δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται, οι ανεγκέφαλοι σηκώνουν κεφάλι κι οι εξέδρες μετατρέπονται σε χώρο εκτόνωσης και αντιπαράθεσης. Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά υπόσχεται δρακόντεια μέτρα μέσα και έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά όπου ακούς πολλά καλάθια... Αυτό διδάσκει το παρελθόν και ο τρόπος που αστυνομεύονται στο σύνολό τους τα ελληνικά γήπεδα.

"Οι ερυθρόλευκοι" νίκησαν στο παιχνίδι της Γλυφάδας με 76 - 65, έχοντας κορυφαίο του αγώνα τον Εντι Τζόνσον, που έφτασε τους 28 πόντους. Εχασαν όμως το αβαντάζ με την ήττα στο Ιβανώφειο από τον Ηρακλή και μόνο με νίκη θα συνεχίσουν να προηγούνται στο βαθμολογικό πίνακα. Οι "πράσινοι", μετά το παιχνίδι τις 5ης Νοέμβρη διατηρούν το αήττητο και παρουσιάζουν ένα διαφορετικά αγωνιστικό πρόσωπο. Αν πάρουν ρεβάνς στο Φάληρο, κατά 90% αποκτούν αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.

Με τον Γ. Ιωαννίδη στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Οι απουσίες των Σιγάλα, Μπακατσιά διαμορφώνουν ένα διαφορετικό σκηνικό στο φετινό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός υπερέχει στα γκαρντ, γεγονός που υποχρεώνει τον Ευθ. Κιουμουρτζόγλου να κυνηγήσει τη νίκη από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, όπου θα προσπαθήσει να μεταφέρει το παιχνίδι. Αναγκαστικά ο Βολκόφ θα παίξει άμυνα πάνω στον Ζ. Πάσπαλιε, ο Σοκ θα προσπαθήσει να περιορίσει τον Τζόνσον και ό,τι ήθελε προκύψει. Το παιχνίδι, που θ' αρχίσει στις 18.45 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA, επιπλέον ενέχει και θέση πρόβας τζενεράλε, ενόψει πιθανών συναντήσεων των δύο ομάδων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ