Πέμπτη 23 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η οργή της "Ούρσουλα"

Φυλακές Κορυδαλλού, ανήμερα Πάσχα. Οι κρατούμενοι ετοιμάζουν παράσταση με μοναδικό σκοπό: να καλέσουν τους επίσημους του τόπου και να τους εξοντώσουν. Πώς; Χρησιμοποιώντας την ιστορία της τραβεστί "Ούρσουλα",που δικάζεται και καταδικάζεται για φόνο, που δεν έκανε ποτέ. Αυτό είναι το έργο, που ανεβάζει ο Θύμιος Καρακατσάνης,διαμαρτυρόμενος, στην πραγματικότητα, για μια κοινωνία "ανήθικη, που υποτάσσει τα πάντα στην τηλεθέαση".Ο κόσμος της Ούρσουλα δεν είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένος. Είναι κόσμος σκληρός. Πίσω, όμως, από το φτιασιδωμένο πρόσωπό της κρύβεται "ένας άνθρωπος τσακισμένος",λέει ο Θ. Καρακατσάνης, που υποδύεται το ρόλο. "Ενας άνθρωπος ρημαγμένος από την κοινωνία. Κρύβεται η ματωμένη ψυχή του παιδιού, που λέγεται Ούρσουλα".

Το κείμενο έγραψε το 1984 ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος."Το έργο είναι η οργισμένη φωνή της Ούρσουλα ενάντια στην εξουσία, που μας θέλει υποχείριά της, δηλαδή ενάντια στην πολιτική, τη θρησκεία και τη δικαιοσύνη",όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο συγγραφέας.

Η σκηνοθεσία είναι του Θ. Καρακατσάνη, τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά και της Κατερίνας Καρακατσάνη,τα κοστούμια της Χριστίνας Κωστέα,οι χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου,η μουσική και τα τραγούδια του Σπύρου Παφισιου.Παίζουν επίσης: Αλμπέρτος Εσκενάζυ, Κώστας Ευριπιώτης, Σπύρος Ιωάννου, Παναγιώτης Μέντης, Γιώργος Ρήγας, Λεωνίδας Νικολαφιδης, Τάκης Στάγκος, Χρήστος Κάλοου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ