Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές εικόνες

Την προβολή οχτώ ταινιών, από τα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου, μπορούν να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες της έκθεσης που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής, με τίτλο "Ποτέ πια πόλεμος: Αντιπολεμική Τέχνη στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου".Στην έκθεση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας πλούσιο υλικό από το αντιπολεμικό κίνημα της Γερμανίας του Μεσοπολέμου. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: "Οπερα της πεντάρας" του Γκ. Πάμπστ, "Μητρόπολις" του Φρ. Λανγκ, "Γαλάζιος άγγελος" του Φον Στέρνπεργκ "Βερολίνο - συμφωνία μιας μεγαλούπολης" του Β. Ρούτμαν, "Γκόλεμ" του Π. Βένγκενερ, "Το εργαστήρι του Δρ. Καλγκάρι" του Ρ. Βίνε, "Νοσφεράτου" Φρ. Μουρνάου και "Φάουστ" του Μουρνάου. Οι προβολές ξεκίνησαν ήδη και θα ολοκληρωθούν μέχρι 30 του Απρίλη, καθημερινά από 11 πμ -1 μμ και 4-6 μμ.

  • Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με την ολοκλήρωση του αφιερώματος στους Βρετανούς και Γερμανούς πρωτοπόρους κινηματογραφιστές, ανοίγει την οθόνη της στην κινηματογραφία της Ευρώπης. Το αφιέρωμα αρχίζει στις 14 του Μάρτη και περιλαμβάνει ταινίες που σηματοδότησαν την πορεία και την εξέλιξη της κινηματογραφίας στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα θα προβληθούν, μεταξύ άλλων, οι ταινίες: "Το κέρατο της κατσίκας" του Μ. Αντόνοφ, "Το τρυφερό δέρμα" του Τριφό, "Χειμωνιάτικος σιρόκος" του Μίκλος Γιαντσό, "Τελευταίος σταθμός" του Β. Ντ. Σίκα, "Το κοπάδι" του Ζ. Οκτέν, "Η ταράτσα" του Ετ. Σκόλα κ.ά.
  • Την οθόνη της θα "πλουτίσει" η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, ξεκινώντας από σήμερα (8.30 μμ), ένα οδοιπορικό στο παρεξηγημένο και πολύ παραμελημένο, αλλά γεμάτο μεγάλους θησαυρούς, κινηματογραφικό μονοπάτι της ταινίας μικρού μήκους. Το φυτώριο της νέας μας κινηματογραφικής σοδειάς θα "οχυρωθεί" μέσα στη φιλόξενη στέγη της ΕΕΣ (Τοσίτσα 11) μέχρι τις 5 του Μάρτη, "εκτοξεύοντας" από κει τα δροσερά πυρά της νιόβγαλτης κινηματογραφικής μας δημιουργίας. Σήμερα θα προβληθούν οι ταινίες: "Πώς να ζήσετε επιτυχώς μόνος σας;" του Απόστολου Καρακάση, "Σημαντικός άλλος" του Τάσου Ρηγόπουλου, "Το επόμενο ποτό" του Νίκου Κουρή, "Μπααζάρ" του Χ. Σέλτζικα, "Αριστούχος" της Ν. Γουλή, "Τώρα έχει αθλητικά, δεν πάω πουθενά" του Ν. Ντάβα, "Οντα" του Ιωσήφ Καπετανίδη, "Μια μέρα στα Πατήσια" του Χρ. Πέτρου, "Επιτάφειο" του Γ. Τζάνερη και "Κακή εκτέλεση" της Κ. Ιορδάνογλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ