Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Εργατικά ατυχήματα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-

Διαρροή πετρελαίου σε διυλιστήριο στον Κόλπο του Μεξικού προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον εννέα εργατών.

Η κρατική εταιρία "Πετρόλεος Μεχικάνος" (ΠΕΜΕΞ) ανακοίνωσε μόλις χτες ότι το εργατικό ατύχημα συνέβη την περασμένη Κυριακή στο διυλιστήριο "Σιουδάδ Μαδέρο" κοντά στην πόλη Ταμπίκο (335 χλμ. νοτιοανατολικά της Πόλης του Μεξικού). Ο εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε ότι η ζωή των τραυματιών δε διατρέχει σοβαρό κίνδυνο λόγω των άμεσων, όπως είπε, προσπαθειών κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σε άλλο εργοστάσιο της ΠΕΜΕΞ, την περασμένη Δευτέρα, τέσσερις εργάτες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα από πυρκαγιά που προκάλεσε - και εκεί - διαρροή πετρελαίου. Το συμβάν έγινε σε αγροτική περιοχή βόρεια της Πόλης του Μεξικού και σύμφωνα με την εταιρία ΠΕΜΕΞ η διαρροή σημειώθηκε μετά τις προσπάθειες μίας ομάδας ατόμων να κλέψουν καύσιμα από το εκεί διυλιστήριο. Οπως και να 'χει, η ΠΕΜΕΞ έχει γράψει μακρά ιστορία εργατικών ατυχημάτων κύρια εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων που ζουν κοντά στις μονάδες επεξεργασίας "μαύρου χρυσού". Ενα από τα χειρότερα εργατικά δυστυχήματα ήταν η πολύνεκρη έκρηξη από διαρροή υγραερίου κοντά σε διυλιστήριο της ΠΕΜΕΞ, το 1984, που προκάλεσε το θάνατο 503 και τον τραυματισμό 4.250!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ