Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θα ξαναβγούμε με τρακτέρ στους δρόμους"

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ στα χωριά που επλήγησαν

Από τις πρώτες ώρες, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε το χαλάζι σε καλλιέργειες χωριών της Λάρισας και των Τρικάλων, κλιμάκια του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τις χαλαζόπληκτες περιοχές, για να εκφράσουν τη συμπαράσταση του Κόμματος στους πληγέντες.

Ο Β. Μπούτας,βουλευτής του Κόμματος, επισκέφτηκε τα χωριά Μάνδρα, Κουτσόχερο, Πηνειάδα και Ζάρκο.Μίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα αιτήματα των πληγέντων παραγωγών, που αφορούν κυρίως στην έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.Ζητούν ν' αλλάξει ο κανονισμός του οργανισμού, ώστε να καλύπτεται το σύνολο των ζημιών, από 0% μέχρι 100%. Επίσης να δοθούν ως προκαταβολή τα 3/4 της αποζημίωσης μέχρι τα Χριστούγεννα, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα. Ζητούν ακόμα ν' ανασταλούν οι υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, αφού δεν μπορούν ν' αντεπεξέλθουν σ' αυτές.

Οι αγρότες αναφέρθηκαν και στα γενικότερα προβλήματα που προκαλεί στον αγροτικό κόσμο και στην αγροτική οικονομία της Ελλάδας η αντιαγροτική πολιτική πολιτική της ΕΕ, τονίζοντας ότι οι τιμές των προϊόντων συνεχώς μειώνονται, σε αντίθεση με το κόστος παραγωγής που αυξάνεται, με αποτέλεσμα τα χρέη στην ΑΤΕ να μεγαλώνουν και να "σφίγγουν το λαιμό". Υπογράμμισαν την ανάγκη ν' αυξηθούν τα κοινοτικά και κρατικά κονδύλια για την κατασκευή έργων υποδομής, που θα προστατεύουν την παραγωγή από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο Β. Μπούτας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον πόνο των χαλαζόπληκτων και στους αγώνες των αγροτών, που προετοιμάζονται για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους και του δικαιώματός τους να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργούν τη γη τους. Τόνισε πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί - στα υπουργεία, μέσα και έξω από τη Βουλή - για να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα έχουν οι νέες αποφάσεις της ΕΕ σε όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και υπογράμμισε πως μόνο με τους αγώνες της η αγροτιά μπορεί να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Ο Αντ. Σκυλλάκος

Τα χωριά Ραχούλα, Ελευθεραί, Κοιλάδα και Αγιοι Ανάργυροι επισκέφτηκε ο Αντ. Σκυλλάκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην βουλευτής Λάρισας του Κόμματος. Οι αγρότες επισήμαναν στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ότι είναι έτοιμοι - αν η κυβέρνηση δεν κρατήσει τις υποσχέσεις για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις - να πάρουν τα τρακτέρ και να βγουν στους δρόμους. Ο Αντ. Σκυλλάκος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ, όπως πάντα, θα βρεθεί στο πλευρό τους και τόνισε πως μόνο την ενωμένη και δυναμική αντίδραση της αγροτιάς λαμβάνει υπόψη της η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ