Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεγγαρόφωτες προσκλήσεις

Επίτιμη δημότης της νήσου Ιου θ' ανακηρυχτεί η Μαρία Φαραντούρη σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο θέατρο "Οδυσσέας Ελύτης" με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Μετά την τελετή θ' ακολουθήσει συναυλία της δημοφιλούς ερμηνεύτριας με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι και Ν. Κυπουργού, καθώς και γνωστά νησιώτικα. Θα παρουσιάσει επίσης τραγούδια από το νέο της δίσκο "Σερενάτες" σε μουσική Μ. Θεοδωράκη και στίχους Λ. Παπαδόπουλου.

Συνεχίζει τις συναυλίες της η Χάρις Αλεξίου,η οποία θα βρίσκεται, αύριο, στο νέο θέατρο "Ολυμπία", στα πλαίσια του φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και την Κυριακή στη Σάμη Κεφαλονιάς. Συμμετέχει και ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Στο κάστρο του Οιτύλου, στη Μάνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Τσαλαφατίνεια '97" εμφανίζεται αύριο ο Νικόλας Μητσοβολέας,παρουσιάζοντας τραγούδια από πρόσφατες δισκογραφικές του δουλιές, κομμάτια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου κ. ά. και μανιάτικα τραγούδια.

Σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο την αναβίωση του παλιού πανηγυριού στην Παναγία στο Λειβάδι (δίπλα στον ποταμό Λούσιο) διοργανώνεται στη Δημητσάνα από σήμερα μέχρι τις 20 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση Καραγκιόζη από τον Ευγένιο Σπαθάρη, θεατρική βραδιά κ. ά.

Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη είναι η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (9μμ) στο Φιλώτι της Νάξου με ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Μαρία Δημητριάδη, Πέτρο Γαϊτάνο και Σωτηρία Λεονάρδου και τη συμμετοχή της νεοσύστατης λαϊκής ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης". Από αύριο, εξάλλου, και για τρεις μέρες, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών, θα λειτουργεί φωτογραφική έκθεση με θέμα τη ζωή και το έργο του συνθέτη.

Ενα μουσικό οδοιπορικό στην ελληνική παράδοση θα παρουσιάσει η Γιώτα Βέη την Κυριακή (9μμ) στη Ραφήνα (πλατεία Πλαστήρα). Συμμετέχει ο Νίκος Σαραγούδας και οι μουσικοί Ν. Καρατάσος, Αλ. Αραπάκης, Β. Κατράκος και Κ. Μητροπούλου. Τη Δευτέρα, στον Αγ. Νικόλαο Ραφήνας, διοργανώνεται μουσικοποιητική βραδιά με τους Λήδα Χαλκιαδάκη, Γιάννη Θωμόπουλο και Δέσποινα Στεφανίδου.

Ωδή στη νύχτα τη Δευτέρα στη Σάμη της Κεφαλονιάς. Με σκηνικό το σπήλαιο της Μελισσάνης τα "Εόρτια Σάμης '97" παρουσιάζουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στη Νύχτα. Συμμετέχουν η σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη,ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος και οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου και Μανώλης Μαυροματάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ