Κυριακή 5 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι προτιμήσεις του Μ. Γλέζου...

"Στα σταυροδρόμια του αγώνα", τιτλοφορείται συνέντευξη του Μ. Γλέζου, που δημοσιεύτηκε στην ΠΡΑΒΝΤΑ στις 25 του Φλεβάρη. Εμείς δεν πρόκειται να μιλήσουμε, ούτε για τα "σταυροδρόμια", ούτε για τους σύγχρονους "αγώνες" του Μ. Γλέζου. Δε θα αναφερθούμε καν στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη στόχο έχει ν' ..."απαντήσει" στο "δογματικό μαρξισμό" και στο ΚΚΕ. Και δεν το κάνουμε γιατί - εν πάση περιπτώσει - εδώ δεν είναι Ρωσία και λίγο - πολύ γνωριζόμαστε. Εκείνο όμως που μας τράβηξε την προσοχή, είναι μια τοποθέτησή του, που μπορεί να κρύβει πολλά...

Ρωτάει, λοιπόν, ο δημοσιογράφος ποιο πολιτικό ρεύμα, τού είναι (σ.σ. του Μ. Γλέζου) περισσότερο κοντινό και ιδού η απάντηση:

"Ο Συνασπισμός των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων (σ.σ. έτσι λέγεται ο "ΣΥΝ" στα ρώσικα) και πιο συγκεκριμένα η αριστερή πτέρυγα του δημοκρατικού κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία".

Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο Μ. Γλέζος έχει πάθει παράκρουση και μπερδεύει τα λόγια του ή ότι μπορεί να ξέχασε, πως μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί και τυπικά η απορρόφηση του "ΣΥΝ" στο ΠΑΣΟΚ, αναρωτιόμαστε τι μπορεί να εννοούν τα λόγια του. Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι ο ίδιος, ο"ΣΥΝ" και το... δημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ