Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Κλειστές οι πόρτες στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Πιστή αναπαράσταση του αυθεντικού ωμού προσώπου της... Τουρκικής "Δημοκρατίας", ήταν η "υποδοχή" που επιφύλαξε η τουρκική διπλωματική αντιπροσωπεία στον βουλευτή του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ, που επικεφαλής αντιπροσωπείας έφτασε χτες στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα για να επιδώσει "υπόμνημα διαμαρτυρίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, σχετικά με τις επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ".

Ο Τούρκος πρέσβης δικαιολογήθηκε ότι... έχει δουλιά και δεν μπορεί να δεχτεί τον βουλευτή. Το υπόμνημα παρέλαβε υπάλληλος στον προθάλαμο της εισόδου της πρεσβείας, μια και οι Τούρκοι διπλωματικοί είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν. Κι όλα αυτά, αφού απ' το θυροτηλέφωνο της εισόδου είχε λίγο νωρίτερα δοθεί η... εντολή "να μπει μόνο ένας"!Είναι χαρακτηριστικό πως δεν επετράπη καν η είσοδος στον διερμηνέα για να μπορέσουν να μιλήσουν...

"Αντιπροσωπεία θέλησε να παραδώσει έντονη διαμαρτυρία του Κόμματός μας, επισήμανε κατά την έξοδό του απ' την πρεσβεία ο Ορ. Κολοζώφ, για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου με τη μαζική εισβολή των στρατευμάτων της Τουρκίας σε μια ανεξάρτητη χώρα, το Ιράκ, και την καταδίωξη στο έδαφος αυτής της χώρας Κούρδων δημοκρατών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Καταγγέλλουμε, με αυτήν, την κυβέρνηση της Τουρκίας που παραβιάζει τόσο το Διεθνές Δίκαιο όσο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το Κόμμα μας,τόνισε, στέκεται αλληλέγγυο στους Κούρδους αγωνιστές και τους συμπαραστέκεται στον αγώνα τους,για τα δικαιώματά τους".

Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές ενέργειες σε βάρος του κουρδικού λαού με την εισβολή 35.000 ανδρών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ, καταγγέλλει μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του το ΚΚΕ, "στηρίζονται στη συγκατάθεση του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας όπως και της Ρωσίας.Οι δυνάμεις αυτές μαζί με την τουρκική κυβέρνηση είναι συνένοχες για τη γενοκτονία σε βάρος του κουρδικού λαού και τη δολοφονία δεκάδων αγωνιστών για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες". Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ζητά από τις τουρκικές αρχές, την άμεση κατάπαυση των επιχειρήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής,τον τερματισμό των διώξεων ενάντια στον κουρδικό λαό και όσων αγωνίζονται στο πλευρό του, καθώς και την απελευθέρωση των δεκάδων συλληφθέντων και φυλακισμένων αγωνιστών, συνδικαλιστών και διανοουμένων.

Στην πενταμελή αντιπροσωπεία, που κρατήθηκε εκτός πρεσβείας, μετείχε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Αγγουράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ