Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι Κούρδοι υπό διωγμόν

ΒΟΝΝΗ.-

Σκληραίνει ολοένα και περισσότερο η στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στις κουρδικές οργανώσεις, που υπάρχουν ή δρουν στη χώρα, μετά το κύμα επιθέσεων που εκδηλώθηκε πρόσφατα ενάντια σε τουρκικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Χτες, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Μάνφρεντ Κάντερ απαγόρευσε τη λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης του Κουρδιστάν στην Κολωνία, με την αιτιολογία ότι διατηρεί στενές επαφές με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γκίντερ Μπέκσταϊν διέταξε το κλείσιμο πέντε πολιτιστικών οργανώσεων Κούρδων μεταναστών και προσφύγων!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, χτες το πρωί έγινε έρευνα στα σπίτια δύο στελεχών του Γραφείου Ενημέρωσης του Κουρδιστάν στην Κολωνία, ενώ ακολούθησε έρευνα και σε σπίτια μελών, κατάσχεση χρημάτων, εξοπλισμού και προπαγανδιστικού υλικού στη Ρηνανία, στη Βαυαρία, το Βερολίνο, την Κάτω Σαξωνία και τη Θουρινγκία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, ανακοινώνοντας το φίμωμα των πέντε κουρδικών πολιτιστικών οργανώσεων, υποστήριξε ότι η απόφαση πάρθηκε γιατί διαπιστώθηκε... "η δομική διασύνδεσή τους με το ΡΚΚ" και γιατί μέλη αυτών των οργανώσεων υποστηρίζουν τις "τρομοκρατικές δραστηριότητές του είτε διά της προσωπικής συμμετοχής, είτε διά της οικονομικής αρωγής"!

Στο μεταξύ και το βράδυ της Τετάρτης εκδηλώθηκαν επιθέσεις κατά τουρκικών τουριστικών γραφείων στο Ανόβερο, στο Οσναμπρίκ και στο Ντούιζμπουργκ. Το γεγονός της κλιμάκωσης των κουρδικών αντιδράσεων αποδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο ότι έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη νομιμοποίηση των απελάσεων Κούρδων προσφύγων στην Τουρκία, που - μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις - ο υπουργός Εσωτερικών Μάνφρεντ Κάντερ έχει ανακοινώσει πως αναμένεται να αρχίσουν γύρω στις 15 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ