Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το 1995 θα εκμισθωθούν όλες οι μονάδες του ΕΟΤ

Δηλώσεις του γγ του ΕΟΤ

Μέσα στο 1995 θα ολοκληρωθεί η εκποίηση των μονάδων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με τη μορφή των μακροχρόνιων μισθώσεων. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Ε. Γιαννακούλιας.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα γύρω από την πώληση των αδειών καζίνο, ο Ε. Γιαννακούλιας δήλωσε ότι "ο ΕΟΤ έχει άλλες διαδικασίες που δε σχετίζονται με όλα αυτά. Εξάλλου", είπε χαρακτηριστικά, "ο ΕΟΤ δεν πουλάει την περιουσία του, αλλά την... εκμισθώνει"! Ετσι, επιχείρησε ουσιαστικά να αποστασιοποιηθεί από τις αδιαφανείς διαδικασίες που άπτονται άμεσα κάθε είδους ξεπουλήματος, όπως κι αν το αποκαλούν εξωραϊσμένα οι μεσίτες του.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την εκμίσθωση του Ξενία Ουρανούπολης στην εταιρία "ΠΑΠ HOTELS" και της Ολυμπίας στον ένα και μοναδικό υποψήφιο, ουσιαστικά με απευθείας ανάθεση. Για τα Ξενία Πορταριάς και Αμφιτρύωνα ο γγ του ΕΟΤ δήλωσε ότι "η επιτροπή αξιολόγησης αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους", τις οποίες απέδωσε σε ελλείψεις και ατέλειες των όρων των προκηρύξεων. Επίσης, στο επόμενο διάστημα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για την παράδοση σε ιδιώτη της έκτασης του ΕΟΤ στους Αγίους Αποστόλους, και στην Καραθώνα. Σε ό,τι αφορά το κάμπινγκ της Βούλας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος, γιατί δεν είναι κερδοφόρο και ότι άμεσα θα αποφασίσει η ηγεσία του Οργανισμού εάν η έκταση θα δοθεί σε ιδιώτη για εκμετάλλευση ή στο δήμο.

Σε ό,τι αφορά το ειδικό σήμα λειτουργίας ο Ε. Γιαννακούλιας ανέφερε ότι έχουν υποβάλει αίτηση 7.204 καταλύματα όλων των κατηγοριών (απομένουν άλλες 400) και πως από τις δηλώσεις προκύπτει ότι σε σχέση με πέρσι: α) τα ενοικιαζόμενα δωμάτια παρουσιάζονται αυξημένα κατά 8.000 - 10.000. β) τα δωμάτια των ξενοδοχείων κατά 2.000.

Εκτεταμένη αναφορά έγινε και στο θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ στο εξωτερικό, για την οποία ο γ. γ. ανακοίνωσε ότι το εγκριθέν από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας κονδύλι για το σκοπό αυτό θα ανέλθει το 1995 σε 6 δισ. δρχ, ενώ κάλεσε να συνεισφέρουν και οι ιδιώτες. Οσον αφορά στην τουριστική κίνηση μέσα στο 1995, ο Ε. Γιαννακούλιας εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων μέχρι το Φλεβάρη παρουσιάζονται αυξημένες σε 10 από δεκατέσσερις χώρες σε σχέση με πέρσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ