Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Βέτο" στο ξεπούλημα από τους εργαζόμενους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ανταπόκριση) .-

Να σταματήσει η σκανδαλώδης - όπως τη χαρακτηρίζουν - ιδιωτικοποίηση των "Μεταλλείων Κασσάνδρας", ζητούν οι εργαζόμενοι και κοινωνικοί φορείς των κοινοτήτων της Β. Χαλκιδικής και απαιτούν να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου που είχε υποσχεθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των 887 μεταλλωρύχων.

Χτες στο δημαρχείο της Αρναίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα σωματεία των μεταλλείων, του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής της ΤΑ και των υπόλοιπων κοινωνικών φορέων της περιοχής. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η συμφωνία που ανακοίνωσε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Χρ. Ροκόφυλλος, με την καναδική εταιρία TVX, με όσα προβλέπει, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, αλλά αποκρύπτει κιόλας την πρόθεση της εταιρίας να κλείσει το τμήμα του Μανδέμ - Λάκκου, να κρατήσει μόνο το χρυσωρυχείο της Ολυμπιάδας, με κύριο στόχο το χρυσωρυχείο της ίδιας περιοχής.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ενημερωθεί ο λαός της περιοχής και να γίνουν οι απαραίτητες επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των μεταλλείων. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα, οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Οπως τόνισε χτες στο "Ρ" ο πρόεδρος της Κοινότητας Στρατωνίου, Λ. Ξυδόπουλος, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την άκρατη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει και να σκύψει πραγματικά στα προβλήματα του λαού και όχι να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα των τραπεζών και των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ