Κυριακή 5 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σαρλ Πασκουά

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας έχει από πολύ καιρό "βγάλει το όνομα" της ιδανικής "γκρίζας εξοχότητας". Ηταν πάντα στο προσκήνιο οποιασδήποτε αμφιλεγόμενης πληροφορίας και, προ πάντων, πρωτοβουλίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις όχι μόνο επιβεβαίωσαν αυτή τη φήμη αλλά και τη μεγάλωσαν. Και όχι μόνο τη μεγάλωσαν αλλά και την επεξέτειναν σε ζώνες όλο και πιο "γκρίζες", τόσο γκρίζες που γίνονται σχεδόν αδιόρατες διά γυμνού οφθαλμού.

Ακόμη δεν είχε προλάβει να διαδοθεί η είδηση της εμπλοκής των υπηρεσιών του σε ένα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και ο υπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο ούτε λίγο ούτε πολύ μιας υπόθεσης κατασκοπίας και όχι με όποιον κι όποιον - με τις ΗΠΑ. Ηδη αρκετά μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο Παρίσι, πήραν εντολή να εγκαταλείψουν το γαλλικό έδαφος.

Γκρίζα δεν είναι μόνο η ζώνη των δραστηριοτήτων του Σ. Πασκουά. Είναι, όπως θα ταίριαζε σε μια γκρίζα εξοχότητα, και η ερμηνεία τους. Τι ήταν, π. χ., η τελευταία του ανάκαμψη; Πολιτικάντικο τέχνασμα περισπασμού ενόψει και των επικείμενων προεδρικών εκλογών; Πραγματικό περιστατικό που δείχνει την όξυνση των σχέσεων ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ιμπεριαλισμού; Πιθανότατα, όλα μαζί.

Α.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ