Πέμπτη 9 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιο αποφασιστικά στη "συναίνεση"

Νέα μέθοδο αντιπολιτευτικής τακτικής, αυτή της φραστικής σκλήρυνσης ενάντια στην "ανίκανη" και "επικίνδυνη" κυβέρνηση - και όχι στην πολιτική της - μέσω "διαρροών", εγκαινιάζει, την επομένη της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ.

Ταυτόχρονα επισείει, για πολλοστή φορά, την απειλή λήψης καταστατικών κυρώσεων στους εσωκομματικούς αμφισβητίες, δηλώνοντας ότι δε θα ανεχτεί άλλη διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή.

Βέβαια, η σκλήρυνση της τακτικής του απέναντι στην κυβέρνηση θα εξαντληθεί με τον... πολλαπλασιασμό των ερωτήσεων και επερωτήσεων στη Βουλή, καθώς και με "εκστρατεία ενημέρωσης του λαού", η οποία όμως μόνο ενημέρωση δε θα είναι, αν αναπαράγει την "επίσημη γραμμή", η οποία συμπλέει με την κυβερνητική πολιτική.

Εξάλλου, όπως κατέστησε σαφές μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Μ. Εβερτ, "η ΝΔ θα συνεχίσει την πολιτική της, την πολιτική των προτάσεων για να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα θα ασκήσει έντονα κριτική, όπου παρουσιάζονται σφάλματα και παραλείψεις της κυβέρνησης".

Νωρίτερα, το πρωί, ο Μ. Εβερτ, μιλώντας σε σύσκεψη των προέδρων των ΟΚΕ, είχε απευθύνει άλλη μια απειλή στους εσωκομματικούς αντιπάλους του, φροντίζοντας όμως να εξαιρέσει από τους αποδέκτες της τον παρόντα Σ. Κούβελα,ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε καλέσει την ηγεσία της ΝΔ σε διοργάνωση συλλαλητηρίων, αν δε θέλει να καταστεί συνυπεύθυνη για την απόφαση της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Προεδρίας, ανταπέδωσε, δηλώνοντας ότι "είναι λάθος να δοθεί στις επισημάνσεις μου ο τόνος ότι υπάρχει κόντρα στο εσωτερικό της ΝΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ