Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προωθούνται οι ελληνοκροατικές σχέσεις

Θετικά βλέπει η κυβέρνηση της Κροατίας, την προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα για την πραγματοποίηση συνάντησης στην Ελλάδα μεταξύ του Κροάτη Προέδρου Φ. Τούτζμαν και του Προέδρου της Νέας ΓιουγκοσλαβίαςΣλ. Μιλόσεβιτς,με την προϋπόθεση, όμως, ότι η συνάντηση αυτή θα φέρει αποτελέσματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Δρ. Οβε Σαναντέρ,ο οποίος είχε χτες συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Κ. Παπούλια και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γ. Α. Μαγκάκη (με τον οποίο υπέγραψε τρεις διμερείς συμφωνίες), απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι η κροατική πλευρά θα δεχόταν μια συνάντηση Τούτζμαν - Μιλόσεβιτς, ειδικά στην Αθήνα, αν αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πρόσθεσε, αμοιβαία αναγνώριση, καθώς για την Κροατία το βήμα αυτό αποτελεί το κλειδί της προσέγγισης και της επίλυσης της κρίσης.

Ο Κροάτης αναπληρωτής υπουργός σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επανέλαβε την απόφαση του Ζάγκρεπ για την αποχώρηση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στις 31 Μάρτη, εμφανίστηκε όμως ανοιχτός για άλλου είδους διεθνή παρουσία, στην Κροατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ